Oğrenmek istediğim tup bebek tedavisi ile gebe kalan tum hanımların tek doğum seceneği sezaryen mi olmalıdır?
Ben 21 haftalık gebeyim eşimde morfoloji bozukluğu nedeniyle tup bebeğe karar verdik yaşım 33 eşimde 35 bu nedenle tedavisi mumkun olduğu halde beklemek istemedik 90 kilo ve 1.68 boyundayım gebeliğim başladığından bu yana yalnızca 2 kilo aldım en başından buyana hicbir aşamada baş ağrısı bulantı baş donmesi sancı vs.hicbir sıkıntı yaşamadım oyleki nerdeyse normal hayatıma devam ediyorum bile diyebilirim fakat doktorum ısrarla en başından beri sezaryen olmam gerektiğini tup bebekte normal doğumun yok denecek kadar az olduğunu soyledi acıkcası bunu tasvip etmiyorum ve sağlıklı ve dayanıklı bir bunyeye sahip olduğum halde neden ısrarla bana yalnızca tup bebek olduğu icin sezaryen yapmak istediğini anlamıyorum. Normal doğum istememin bir diğer nedeni de dondurulmuş 4 sağlıklı embriyom var ve yaşım itibariyle eğer işallah bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma almak nasip olursa 2 sene sonra tekrar transfer yapıp hem yaş hemde oluşumu nedeniyle bu embriyoları kullanmak istiyorum dolayısıyla bir sezaryen operasyonu sonrası normal doğum şansım yok olacak ve tekrar sezaryen yaptırmak icin ise yeterli bir sure gecmiş olmayacak. Bu sorumu yanıtlarsanız cok memnun olurum şimdiden teşekkurler...
Tup bebek doğum secenekleri
Tüp Bebek0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tup bebek doğum secenekleri