Merhaba arkadaşlar ,
Oncelikle yaklaşık 3-4senedir kadınlar kulubunun sıkı bir takipcisiydim. Cunku ilk defa cikolata kisti denen illetle 3 sene once tanıştım ve 2,5 sene once de ameliyat oldum.b U altı aylık surecte sol yumurtaluğımdaki kist 10 cm ve sağ yumurtalığımdaki kist ise 4 cm olmuştu. Ameliyatıma laparoskopi ile başlandı fakat kistler buyuk olduğu icin acık ameliyata cevrildi. Bu arada ameliyatımı cerrahpaşada bir profesor yaptı. Ameliyat sonrası odaya geldiğinde anneme yumurtaların cok ii durumda olmadığını ve erken evlenir cocuk sahibi olmam gerektiğini soyledi ve daha 23 yaşındaydım. Ameliyat oncesi ve sonrası yaptığım araştırmalarda da ben bunu gormuştum. Fakat herkes o kadar olumsuz şeyleri paylaşmıştı ki moralim cok bozuldu. Burada ameliyat sonrası tam 2,5 sene doğum kontrol hapı kullandım.
Bu arada evlendim ve daha ilk senemizde cocuk duşunmek istemedik yaşımızın da genc olduğunu duşunerek. Bu arada rutin kist kontrollerime gidiyordum. Evlendikten ta. 1 sene sonra yine kontrole gittim ve 2-3 cm lik kistimin olduğunu oğrendik eşimle ve doktor hemen tup bebek dedi. Bende tup bebek yapılacağını daha onceki internet araştırmalarından bildiğim icin cok da şaşırmadım. Ardından tup bebek merkeziaramaya başladık ve ben umut tup bebek merkezini buldum hem evimize yakındı hemde hakkında o kadar guzel şeyler okumuştum ki umut tup bebek merkezinden randevu aldım ve doktora gittik. Suleyman bey diye bir doktoru gittiğimiz doktor. Cok rahat bir adamdı ve o da hemen tup bebek denemelisiniz dedi. Bir daha ki adet donemimin 3 .gunu tedaviye 4cm olmuş kistimle başladık.
Cok ilginc olan bu sureci doktorun sempatikliği sayesinde biraz rahat atlattık. Hatta doktorum bana bu surecte cikolata kistimi unutturdu resmen. Ve 10. Gunun sonunda kanda pozitif sonucunu aldık şu anda 8 haftalık hamileyim. Umarım surec benim icin guzel gecer ve sıkıntılar yaşamam. Ama enkazından sizlere cikolata kisti icin moralinizi bozmamanız icin kadınlar kulubune uye oldum ve cık kistiyle khikayemi anlatmak istedim. Lutfenmoralinizi bozmayın . Ben buraları okudukca moralim cok bozuldu en azından iyi bir hikayede bura dokumanız moral bulmanız icin olmalı diye duşundum....