Hocam Merhaba;

Ben 28 yaşında 2 yıllık evli bir bayanım. Evliliğimizden bu yana hic korunmadık. Ancak olmayınca gidip tum hormon tahlilerimi yaptırdım. Rahim filmi cektirdim . Hicbir problem cıkmadı. Tahlillerim normal rahim normal ve tuplerim de acık cıktı. Bunun uzerine 3 ay yumurtlama takibi yapıldı. Her ay duzenli yumurtlama olmasına rağmen gebelik sağlanamadı. Daha sonra eşim sperm tahlili yaptırdı. Ml de sayı 13 milyon- morfoloji %1- ileri hızlı %35 cıktı. Bu yuzden bir defa klomen kullanarak aşılama yaptırdık( 2 adet yumurta gelişmişti). Ancak yine tutmadı.

Daha sonra tup bebek yaptırdık. Benden 8 adet embriyo toplandı. 7 si dollendi. 7 sinin de gebelik sağlayabilecek kalitede olduğunu belirttiler ve 7 si de donduruldu. Daha sonra histereskopi yapıldı. Rahimde her şeyin normal olduğu bir anomali olmadığı ve tranfer oncesi cizik atıldığı soylendi. Bunun uzerine ilk denememizi yaptık. 3 adet 3. gun 8-8-4 hucreli embriyo transferi (rahim kalınlığı 9.2mm) gercekleşti ancak kimyasal gebelik (beta- hcg 10. gun değer 53- 12. gun 96- 14. gun 100 16. gun 88) oldu. 3 ay sonra dondurulmuşlarla denedik 1 adet 9 hucreli 1 adet 8 hucreli iki adet 3. gun embriyo (rahim kalınlığı 8.8 mm ) transfer edildi.( Kalan 2 adet 6 ve 7 hucreli embriyolarım ise cozdurulmuş olmaları ve transfer edilmemeleri nedeni ile cope atıldı.) Ancak bunun sonucu da negatif oldu.

Şimdi bize ne onerirsiniz acaba? Gercekten her şey normal denmesine rağmen iki negatif bizi cok olumsuz etkiledi. Hangi testleri veya hangi yontemi dene memizi onerirsiniz?