merhabalar,
5 senelik evliyim, 2 senedir de anne olmak istiyorum. son 6 ayım tahliller, hsg, yumurta takibi ile gecti,
yumurtalığımda 1,5 cm bir kistim mevcuttu, pko da var ve takiplerimde yumurtalığım ve alt batında sıvı goruntusu izliyordu doktorum, sıvıdan ornek alındı patolojiye gitti, cok şukur kotu bir rahatsızlık cıkmadı.
araştırmalar sonucu cikolata kistim olduğunu ve o sıvının da bu kist sebebiyle olduğunu oğrendik, tabi sıvının gebe kalmaya da engel olduğunu.
yine de yumurtam geliştirildi catlatıldı, yumurta takibi ile gebe kalamadım ne yazık ki, o su spermin yumurtaya ulaşmasına engel oluyormuş.
doktorumla haziran ayında tup bebek tedavisine başlamaya karar verdik. hamile kaldığım takdirde doğumda cikolata kistini de temizlemeyi uygun buldu aslında doktoruma guveniyorum.
tahlil sonuclarımı goren bir başka kadın doğum doktoru da oncelikle laparoskopik yontemle kisti almayı uygun buldu.
cikolata kisti icin yapılan cerrahi mudahaleler de yumurta rezervine zarar verebiliyormuş. amh testim yapıldı onun sonucunu bekliyorum, rezervim nasıl ona gore karar vereceğim... laparoskopi olmadan tup bebek tedavisine başlarsam da başarısız olup keşke demekten korkuyorum :/
3. gun hormonlarım da şoyle;
tsh 1,3
fsh 7,6
lh 5,3
estradiol 14
prolaktin 11.4
cikolata kisti olup da tedavisini surduren ve tup bebek tedavisi ile gebe kalan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
pko, cikolata kisti: laparoskopi/tup bebek tedavisi?
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Tüp Bebek
- pko, cikolata kisti: laparoskopi/tup bebek tedavisi?