Herkese merhaba,
Proxeed Plus erkek infertilitesinde onemli bir role sahip. İceriğindeki maddelerin hemen hemen tamamının sperm parametrelerini iyileştirdiği biliniyor. Tek sorun aylık 250 TL'yi, toplamda 1500 TL'yi bulabilen maliyeti. Bu maliyetin de onemli bir kısmını L-carnitine ve acetyl L-carnitine oluşturuyor. Sonucta Proxeed Plus belirli maddelerin belirli oranlardaki bir karışımı olduğu ve formulunun de Coca-Cola veya Kentucky Fried Chicken gibi gizli olmadığını duşunursek bu karışımı az cok kendimiz de hazırlayabilir. Oncelikle Proxeed Plus'ın bileşimine goz atalım;
Proxeed Plus 30 poşet
İcerik Bilgileri :
L-Karnitin fumarat : 3450 mg
Fruktoz : 2000 mg
Asetil L-Karnitin HCI: 1000 mg
C Vitamini : 180 mg (%225 RDA)
Sitrik Asit : 100 mg
Koenzim Q10: 40 mg
Cinko : 20 mg (%200 RDA)
Folik Asit : 400 mcg (%200 RDA)
Selenyum : 100 mcg (%182 RDA)
B12 Vitamin : 3 mcg (%120 RDA)
Etken maddelerden L-carnitine ve acetyl L-carnitine epididimde oldukca yuksek duzeylerde bulunmakta ve sperm hareketliliğine etki etmekte, Vİtamin C, CoQ10, Selenyum antioksidan olarak gorev yapmakta, folik asit ve B12 DNA yapımı icin onem taşımaktadır. Cinko superoksid dismutaz enzimi uzerinde antioksidan olarak gorev yapmakta, aynı zamanda sitrik asit ile birlikte prostat işlevleri icin onem taşımaktadır. Fruktoz ise spermlerin ana enerji kaynağı olmakla birlikte glukozdan da uretilebildiği icin cok da onemli bir bileşen değil bana gore.
Sadede gelirsek L-carnitine, acetyl L-carnitine ve CoQ10'u yurtdışı kaynaklardan temin edebilirsek maliyetleri onemli olcude duşurebiliriz. Bu amacla yaptığım araştırmada en uygun fiyatları Discount Vitamins, Supplements, Health Foods and Sports Nutrition - Vitacost sitesinde buldum ve aşağıdaki urunleri sipariş ettim.
L-carnitine fumarate 500 mg 300 kapsul (2 kutu) 48$ Vitacost L-Carnitine Fumarate -- 500 mg - 300 Capsules - Vitacost
acetyl L-carnitine 500 mg 300 kapsul (1 kutu) 10$ Vitacost Acetyl L-Carnitine HCl -- 500 mg - 300 Capsules - Vitacost
CoQ10 30 mg 240 kapsul (1 kutu) 31$ Vitacost CoQ10 -- 30 mg - 240 Capsules - Vitacost
Bu urunler 10$ kargo dahil 98.45$ yani yaklaşık 180 TL'ye mal oldu bana. 25 Nisan'da verdiğim sipariş bugun (8 Mayıs) elime gecti. Gumruğe takılma riski nedeniyle daha yuklu bir sipariş vermedim.
Proxeed Plus 3450 mg L-carnitine fumarate icerdiği icin gunde 6 tane 500 mg'lık kapsul alındığında 100 gun, 1000 mg acetyl-L carnitine icerdiği icin gunde 2 tane 500 mg'lık kapsul alındığında 150 gun, 40 mg CoQ10 icerdiği icin gunde 2 tane 30 mg'lık kapsul alındığında 120 gun yetecek kadar hammaddemiz bulunmakta.
Fruktoz insan vucudunda glukozdan sentezlenebilen bir bileşik olduğu ve meyvelerde de bulunduğu icin cok dikkate almadım. Ayrıca 2 kup şekerde zaten 1 gr fruktoz bulunuyor. Sitrik asit aynı şekilde vucutta sentezlenebilen bir bileşiktir ve limonda bol miktarda bulunmaktadır. Hic limon bulamazsanız marketlerde limon tuzu adı altında satılan madde sitrik asittir. Zaten coğu urunde koruyucu olarak da kullanıldığını gorebilirsiniz.
Diğer vitamin ve mineraller icin ben Supradyn All Day ve Zinco 220 kullanıyorum. Supradyn All Day 60 mg Vitamin C, 200 mcg folik asit, 1 mcg Vitamin B12, 8 mg cinko ve 50 mcg selenyum iceriyor. Proxeed Plus ile daha yakın bir eşleşme icin gunde 2 tablet alınabilir belki ama ben yeterli sebze meyve tuketen bir insan icin gunde tek tabletin yeterli olacağını duşunuyorum.
Yuksek doz cinko ve folik asitin sperm parametrelerini iyileştirdiğini gosteren yayınlar olduğu icin ben 50 mg cinko iceren Zinco 220 ve 5 mg folik asit iceren folbiol da alıyorum. Cinko duzeyini yuksek bulanlar Zincoday 25 mg kullanabilirler. Artı olarak Evicap 400 IU E Vitamini alıyorum.
Benim durumumda 3 aylık maliyet hesabı yaparsak;
L-carnitine + acetyl L-carnitine + CoQ10 = 180 TL
Supradyn All Day = 20 TL x 3 = 60 TL
Zinco 220 = 18 TL x 2 = 36 TL
Folbiol = 1.5 TL x 2 = 3 TL
280 TL gibi bir maliyet cıkar. Karar sizin. Herkese acil şifalar dilerim.
Erkek İnfertilitesi Kendi Proxeed Plus'ınızı Kendiniz Yapın
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Erkek İnfertilitesi Kendi Proxeed Plus'ınızı Kendiniz Yapın