

Mezoterapi estetik amaclı olarak selulit başta olmak uzere, bolgesel kilo vermede, cildin yaşlanmasını ve sac dokulmesini onlemede ve ceşitli cilt problemlerinin giderilmesinde başarıyla uygulanıyor. Bu yonteme boyun ve bel fıtığı ağrılarında, artrit gibi tum eklem hastalıklarında, spor travmalarında, migren ve psikomatik hastalıklarda da sıklıkla başvuruluyor.
Mezoterapi gunumuzde daha cok bolgesel zayıflama yontemi olarak biliniyor. Ama mezoterapiyi sadece estetik ile bağdaştırmamak gerekiyor. Cunku mezoterapi; migrenden romatizmaya, bel ve boyun fıtığından gastrite kadar pekcok hastalığın tedavisinde ve ağrıların dindirilmesinde başvurulan bir teknik.
İlk kez 1952 yılında Michel Pistor adlı bir Fransız doktor tarafından ağrı tedavisinde kullanılan mezoterapi, ulkemizde ise 18 yıldır kullanılan bir yontem. Bolgesel bir tedavi yontemi olan mezoterapide, ilac, tedavi edilecek bolgeye 4-6 mm uzunluğundaki cok kucuk iğnelerle, tek veya karışım halinde enjekte ediliyor.
Bu yontemle hastalıklar, lokal olarak uygulanan mikroenjeksiyonlar yoluyla tedavi edilebiliyor veya kontrol altına alınabiliyor. Yontemin diğer klasik ilac tedavilerine gore ustunluğu, ilacların kucuk dozlarda ve bolgesel olarak verilmesi. Uzman hekimler tarafından uygulandığında yan etkileri onemsiz sayılabilecek kadar az. Bir başka onemli avantajı da, hastalığın yerleştiği alanla tedavi uygulama alanının birbirine yaklaştırılması. Ancak mezoterapinin gelişiguzel kullanılmasından ve yanlış kişiler tarafından uygulanmasından dolayı ciddi sorunlarla karşılaşmanın da soz konusu olduğunu unutmamak gerekiyor.
Bu nedenle de bir ilac tedavisi olan mezoterapinin mutlaka bir estetik cerrahi uzmanı yada dermatolog doktor tarafından yapılması oneriliyor…