Bu konuda sizlere bir cok paylasim ve anlatimim oldu.Ancak bir cok arkadasimiz halen bu Seo olayini yapamiyor yada farkinda degil.Bu yuzden tekrar kisaca bazi onemli noktalara deginmek istiyorum.Cunki Seo kazanc artirma yontemlerinin en etkili olanidir.

Oncelikle Seo nedir ? Bilmeyenler icin kisaca bunu ozetlemek istiyorum.

Seo demek bir websitesini yada istediginiz bir kelime yada cumleyi, Google uzerinde yapilan aramalarda en ustlerde ,istedigimiz kelime yada sitelerimizin cikmasi yada cikarmak,icin yapilan bir takim ozel calisma yontemidir.Bu konu cok detayli bir konu oldugu icin en basit anlayacginzi sekilde anlatarak gececeim.

Bizim bu yaziyi yazmamizdaki amac ise bildiginiz gibi ,Youtube uzerine yukledigimiz videolarimizin cok izlenim almasi,Yapilan aramalarda ust siralarda cikarak kazancimiza etki etmesidir.

Youtube ’da yukledigimiz Videolar icin bazi onemli seo ayarlari su sekil olmalidir ;

* Yuklediginiz Videolarin basliklarini kesinlikle Kisa,en iyi anlasilir bir bicimde ve Videonuz ile ilgili en uygun basligi secmelisiniz.Yani yazdiginiz baslik,Videonuzu en iyi anlatan tarif eden kisa ve oz bir baslik olmalidir.

* Yukleyeceginiz yada yuklediginiz bir videoyu,Youtube uzerinde aratarak daha once yuklenip yuklenmedigini kontrol etmelisiniz.Cunki bunu yapmakdaki amac,Videonuzun daha once Youtube ’da ekli olmasi durumunda az izlenim ve youtube tarafindan yukarlarda cikmasini yavaslatmayi engellemekdir.Youtube ’da olmayan bir video her zaman cin daha iyi ve daha kesin sonuclar vermekdedir kazanclara yansimasinda.

* Bir diger oneli ozellikde,Yuklediginiz videolara kesinlikle Aciklama kisminda bazi konuda bilgi verecek,videonuzun iceriginden bahsedecek 1-2 cumle ile tanitim yazisini yazmakdir.Bu yazilarinda Youtube gozunde degeri ve onceligi vardir.

* Yuklediginiz videolariniza mutlaka ETIKET(TAG) girin.Bu etiketler sayesinde yapilan bir aramada videolariniz listenebilir izlenim alma olasiligi cok yuksek olur.Tabi etiket girerken Video icerigimiz ile ilgili etiket secimiyapmak cok onemlidir.Videonuzla ilgili olmaya bir etiket girisi yapmayiniz.Cok etiket girmeninde zarari yoktur,her videonuza en az 5 en fazla 20 etiket giriniz,faydasi olacakdir.

* Egerki Facebook sayfaniz,Twitter sayfaniz vs varsa,muhakak yuklediginiz videolari bu sosyal paylasim hesaplarinizda paylasin.Unutmayinki sosyal paylasim sitelerinde paylastiginiz (kendi yukledidiginiz) videolarinizi izlettirerekde para kazanabiliyorsunuz.Ve bir cok arkadasimiz sosyal paylasim sitelerinde paylastiklari videolar sayesinde kazanclarina ,kazanc katmislardir.Etkisi ve rolu cok onemlidir.Sizde kendi sayfalarinizda,kendi aile dostlariniz arkadaslariniz arasinda videolari paylasarak kazanciniza etk isaglatabilirsiniz.

* Yuksek izlenim ve iyi paralar kazanmak icin yeni Guncel videolar yuklemek cok onemlidir.Gundemi,takip ederek her konuda en yeni en ozgun videolari bularak,en hizli skeilde yukleyerek kazanciniza buyuk katkilar sagliyabilirsiniz.Vye google ’da arama yaparak kendiniz icin cesitli video kaynak siteleri bulup oralardan videolar alabilir kanaliniza yukleyebilirsiniz.Tabi bunun icin yine yukarda yazilan bazi madelerdeki gibi daha once youtubda olup olmadigi kontrol edilmeli ve Videonun hit alip almayacagi dusunulerek sunumlar yapilmalidir.Secerek,kendi kafanizda dusunerek bir videonun hit alip almayacaginin farkina varabilirsiniz.

* Eger birazcik grafik ,Photoshop bilginiz varsa,yuklediginiz videolar icine dikkat cekici yazilar yazin.Ozellikle kanalinizda Ozel Kucuk Resim Ekleme ozelligi aktif ise,Videonuz ile ilgili resim bulup,resim ustunde dikkat cekici ve farkli renk ve tonlarda yazi yazarak Videonuz ’un daha dikkat cekici olmasini sagliyabilirsiniz.

* Daha onceki paylasimlarimdada bahsettigim gibi,tek bir kategori ve turde yogunlasin,farkli farkli kategori ve turde sunumlari ayni kanal uzerinde yapmayin.Bu sayede temiz ve kaliteli takipcileriniz olur.

Simdilik sizlere diyeceklerim bunlar arkadaslar.Cogunu daha once videolarimda anlattim sizlere ama genede yazmak istedim.***.Net ’den GBMedya isimli arkadasimizin yazisi ile bazi kendi dusuncelerimi katarak sizlere bu makaleyi sunmak istedim.insallah faydasi olur ve kazanclarinizda artis gorulur.

Saygilarimla..