Merhabalar. 3 bucuk yaşında bir oğlum var. Gecen sene mart ayında ikili cumle kuramadığı icin cocuk psikiyatrisine goturdum. Doktor muayene etti oğluma bir oyuncak gosterdi, Seslendi yalnız Oğlum orada başka değişik oyuncaklar vardı Onlar ilgisini cekti ve doktora bakmadı. sonra doktor eşimle beni odadan cıkarttı Oğlum bizim cıktığımızı farketmedi oyuncaklar ilgilendiği icin. otizm teşhisi koydu oğluma TV televizyon yasak dedi. rehabilitasyon merkezinde eğitim alması lazım yada bir kac ay oglunuzu gozlemleyin ilgilenin dedi. Neyse Oradan cıktık eşimle konuştuk tv televizyon tamamen kapattık oglum o zamanlar komut almıyor goz temasi kurmuyordu. 3 ay icerisinde oglum Soylenen her şeyi anlıyor iki cumle kurmasa da, tekli cumleler ve benden diliyle ifade eder hala geldi artik komut alan goz temasi kuran bir cocuk oldu. ağustos ayi gibi tekrar bir doktora goturdum. O doktorda cocuğumda birşey olmadığını soyledi goz temasi var dedi. Ama hala oğlumda ikili cumle kurma yok sadece bir kac kere anne ver baba gel dedi onun dışında olmadı. Mesela gecen hafta bir tiyatroya goturdum oğlumu bir sure izledi sonra sesten kulaklarini kapadı cıkmak istedi. Tekli kelimeleri bile cok soylemiyor biz sorarsak yada cani isterse ne yapicam bilmiyor otizmli mi değil mi kestiremiyorum tekrar randevu araştırıyorum ozele gucum yetmiyor devlet hastaneleri de dolu. bu durumu yaşayan annelerden yorum bekliyorum cocuğu benim gibi olan anneler nasıl bir yol izlediler acaba ? Kendimi caresiz hissediyorum, yetersiz