Arkadaşlar oncelikle soruyu size yoneltmek istiyorum. Diyelim siz bir cemiyet yapıyorsunuz bebek mevlutu sunnet cemiyeti farketmez. Gelin kayınvalide size ayrı hediye takıyor. Gel zaman git zaman bu hediye getiren gelin kişiside cemiyet yapacak. Siz sadece size takılan hediyeyi mi goturursunuz yoksa karşıdaki kişinin kayınvalidesinin getirdiği takiyida kendinize borc bilip onu alıp kayinvalideye verip al bunuda siz gotur dermisiniz nasıl oluyor bu işler. Adı kayınvalide olunca ben karşıdaki kişinin kayınvalidesinin getirdiğini alıp al bunu senmi gotur diyeceğim kayinvalideme. Anlayamayanlar icin soylede anlatayım..

siz bebek mevlutu yapiyorsunuz.. size eşinizin amcası takı veriyor ama onun cocuğu evli olmayınca hediye getirmiyor. Sonra o cocuk evleniyor evlenince bı hediye getiriyor cocuğunuza eşiyle gelirken boş gelmemek adina. Şimdi benim onun cocuğuna amcanın bize verdiği takiyimi gotureyim yoksa oğlunun bana getirdiği takiyimi goturmeliyim bisey anlamadim bu işten. Kayinvalidemin eltisi yani eşimin amcasi benim cocuğuma takı taktı. Ogluda kıyafet getirmis oldu. Gorumcemde kayinvalideme sanane onların takisindan sana vermediler onlara verdiler onlar yedi demek istedi bende sen oylemi yapıyordun biz evli değilken dedim cevap vermiyor kimseyi yemekte istemem yani benim icin sorun yok ama kayinvalidemin goturecegi takidan banane ? Demezmisiniz

ben bunu kayinvalideme donup sordum oda bana benim eltim sana ne getirdiyse bende onun cocuğuna onu gotururum ne munasebet sen niye bana vereceksin dedi. Bende kızın ne demek istiyor ozaman dedim. Kendisi ona amcasının getirdiği takiyi kendi alıp sana verdimi al gotur diye dedim yok be hayir dedi sen onun soylediği lafa takılma benden bişey duymadigin surece dedi.

Ayriyetten bir başka mevzumuzda var. Benim kızım okula başladı evimize uzak bı okul sectik araştırıp. Servise verecektik eşimde babasının goturmesini istedi daha kucuk 1.sinif serviste cocuk unutuluyor falan diye korktu biraz.. babasida calışıyor ama işi bırakacak kışın calışmıyor yani kabul etmiş. Bunuda gorumcem duydu yuzume vurdu tabiki. Babam aslında calışacak ama eşin babam goturecek diyince bişey diyemedi dedi. Zamanında gorumcemin cocugunuda kucukken onun evi okula yurume mesafesi olduğu halde kucuk cocuğum var diye babasına sen getir gotur demiş. İş bize gelince neden aksi olsun istiyor anlamıyorum.
Bizim annesini babasını maddi olarak her turlu somurdugumuzu duşunuyor. Asla oyle biri değiliz eşim yuksek maaşlı işten pandemi yuzunden cıkarılınca bile maddi olarak sıkıştığımiz halde asla anne babalarimizdan para olsun erzak olsun hic bir yardım istemedik gittik kredi cektik. Ama o hep tersini duşunuyor. Bu benim canımı ciddi anlamda sıkmaya başladı. Olabildiğince az goruşmeye calışıyorum ama bı şekilde kayınvalidemde toplanmış oluyoruz. Ayrıca kızımın okula gidip gelme meselesinde eşimden haric ben kendim yuzlerine baba calisacaksan biz servise verelim diyede soyledim kendiside hayır ben gotureceğim diye soyledim ya dedi. Arabanın benzinini biz dolduracagiz zaten ben bu adamı somurmusmu oluyorum yahu. Kayinpederim birlik dirlikci biraz bizden kopmak istemiyor ama kizinida atan bı adam asla değil. Onun cocuklarınada elinden gelen herşeyi yapıyor diğer konumda da anlatmıştım zaten. Neyse herkesin doğrusu kendisine ama mumkunse o doğru dediği şeyi kendi uygulandığında doğrudur. Kendisi babasından yardım alırken normal bize geldimi somurucuye getiriyor işi. Bide servis meselesinde bana diyor ki annesiyle bu konuyu konuşurken kayinvalidem ona kızmış herkesin durumu senin kadar iyi değil belkide servis tutamayacaklar sen karışma dedi bana diyor bende abla sacmalama ne durumundan bahsediyorsun ki sen ben uzak okulu secerken kimseye guvenmedim gerekirse alacaklarimdan kisarim yinede servis tutarım dedim yatıyor kalkıyor para da para ya yıldım yeminle.

Arkadaşlar cok karışık mevzu yada bende anlamadığım icin anlatamadım bosverin anladığıniz yerden cevaplayın bende ikinciye anlatırken iyice karıştırıyorum