Herkese merhaba
6 yıllık ilişkimde cok guzel bir evlilik teklifi aldım. Şimdi aileler tanışacak ama hic hevesim kalmadı. Zaten korkularım vardı. Ama işler ciddiye binince iyice şiddetlendi.
Sevgilimi cok seviyorum. Efendi, duzgun, sevgisini belli eden, romantik sayılabilecek biri. Benim derdim maddi kaygılar..
Ben 4500 TL alıyorum kendisi ise 3000 TL alıyor . Bu ay maaşına iyileştirme yapılacak. Yılbaşı zammı gelmeden eşyalara bakalım dedik. Ama benim modum fiyatları gorur gormez duştu. Bir buzdolabı 10 bin TL olabilir mi ? Bir tv 5-6 bin TL den başlıyor . Kiralar istediğim muhitte 2500 TL den başlıyor . Ailesinin durumu iyi yardım ederler evlenme konusunda. Ama evlensek dahi şu koşullarda nasıl gecineceğiz ?
Bir insanın evlenirken duşunmesi gereken şeyler bunlar olmamalı. Bir tost makinesi 500 600 TL.
Duğun olmasın nikah olsun, 2+1 evim olsun salona bir L koltuk bir sehpa tv unitesi, masa 6 sandalye olsun. Az eşya olsun. Herşey ortalama ama yarı yolda bırakmayacak kalitede olsun. Aslında bu kadar minimal duzeyde beklentilerim varken bu kadar duşunmek zorunda kalmak koyuyor bana artık bu ulkede . İki muhendis insan bir şeyi yuz kez duşunerek almamalı.
Bir evlilik kararı verdik dolar 13 TL dahi oldu.
Herşey bu kadar pahalı iken bir de uzerine zam geleceğini duymak hepten moral bozuyor. En son kendimizi haftada bir kac kez buluşacak isek evden yeyip gelelim derken bulduk.
Psikolojimi sağlan tutamıyorum artık. Eylul de duğun olsun bari bir nebze toparlayalım diyorum. Ivır zıvır, kucuk ev aleti , yatak odası, vs vs bunlar kaldı alacağım bir tek . Ama endişeme engel olamıyorum.
Bir supurge aldım iki ay onu odeyeceğim. Kedimiz olacak diye dyson aldım. Onu iki ay odemek dahi oyle koyuyor ki bana. Acaba bir miktar kredi cekip hepsini halletsem mi diyorum. Faiz odemek zamdan daha mı uyguna gelir diye. Koşede 20 bin TL param var. Ona dokunmamaya gayret ediyorum .
Bu stresle nasıl başa cıktınız ?