Merhaba. Aşırı derecede kararsız kaldığım bir konu olduğu icin fikir almak istiyorum.
Bu yıl iyi bir universitenin Moda tasarım bolumunden mezun olacağım. Hem kalıp hem tasarım hem dikiş biliyorum. Kalıp daha ileri seviye. Bilgisayarda kalıp cizip onu tasarıma dokebiliyorum. Donem stajım icin 3 4 yere başvuru yaptım, şukurler olsun ki hepsi benimle hem staj icin hemde geleceğe yonelik calışmak istediklerini soylediler. Yani gireceğim yer stajdan ziyade benim yukselebileceğim bir yer olmalı.
Ama hangisine gideceğime karar veremiyorum.
1. yer Avrupa yakasında mumessillik (yani temsilcilik) yapan bir firma.. Bu firma bayağı buyuk, Japonya, ABD, Belcika olmak uzere 16 ulkede aktif. Zaten merkezi Japonya ’da. İcinde kumaş laboratuvarı, uretim bolumu, tasarım bolumu vs var. Ama bana cok uzak. Buraya gitmek icin sabah 4 ’te kalkıp hazırlanmaya başlamam gerekecek. Kadıkoy civarında ev arkadaşlığı yapmayı duşundum ama bilemedim.
2.yer yine kurumsal bir şirket, Turkiye ’de unlu bir giyim markası. Ust segmente hitap eden bir mağaza. Burada uretim yok, gelen urunler paketlenip yollanıyor o kadar. Mağazalara ne kadar urun verileceğini vs ayarlıyorsun takibini yapıyorsun. İşi oğrenebileceğim bir yer değil. Kalıp vs yok. Biraz uzak.
3.yer Zara Bershka gibi yerlere calışıyor, burası da kafama yatıyor gibi ama ilk 4 ay stajyer maaşı dahil hic maaş verilmeyecek. Karın tokluğuna calışacağım.
4.yer ise kurumsal olmayan ama kurumsallaşmaya giden bir firma. İcerisinde uretim bolumu, modelhane gibi bolumler var. Burası da Belcika gibi ulkelere dikim yapıyor. Zara, Oxxo, Std gibi markaların urunlerini dikiyor. Servisi var. İlk 2 3 hafta uretimde calıştıktan sonra modelhaneye alınacağım. Cunku alanımda bilgisayar uzerinde seri kalıp cizebilen pek yok.
Durum boyle. Annem ilk olanı cok istedi, cunku benim yurtdışı hayalim var. Beni değerlendiren beyefendi pazartesiden beri 3 kere arayıp “isterseniz x yere kadar servisi uzatabiliriz, sizinle calışmayı cok isteriz, ayarlayabilirseniz donem ortası dahi olsa bizimle iletişime gecin yine de sizin icin duzenleme yapabilir miyiz bakacağım” tarzında konuştu. Ben 4.yeri kabul edebilirim diyorum orada da yukselme imkanım var. Ben bu sektorde en iyilerden olup adımı duyurmak istiyorum. Bu yuzden mantıklı bir secim yapmam şart.