Hanımlar daha once de buraya konu acmıştım iş arayışlarım sebebiyle. Ben yeni avukatım, ozelde kısa bir calışma donemim oldu ama gerek ekonomik koşullar gerekse yeni başlayanların cektiği zorluklar vesaire derken ozel sektor hic de umduğum gibi gitmedi.

Avukatlıkta ozel sektorde surekli şehir ici/şehir dışı duruşmaların olması, akşam gec saate kadar calışıp ‘fazla calışma ucreti ’ odenmemesi, kaldı ki İstanbul gibi karmaşık bir şehirde yaşamam sebebiyle trafikteki karmaşalar yorgunluk, eve iş getirme, maddi anlamda kendine yetememe, artan avukat sayısı vesaire pek cok sorun yuzunden kpss ye yonelmeye başladım.

Bu surecin stresinden korkuyorum ne yalan soyleyeyim. Aslında derslerim baya iyidir, universite sınavında ilk 4bine girmiştim mesela, okulu da 4 senede bitirdim, ama sorunum şu kpss calışmak icin aile evine doneceğim, 6 yıldır kendi başıma yaşayıp şimdi 25 yaşında eve donup aile duzeniyle yaşamak zor geliyor acıkcası. Seviyorum ailemi ama kafa yapısı olarak asla uyuşmuyoruz. Uzaktayken iyiyizdir sadece.

Sadece bu değil, atanamama korkusu da var icimde. Ama şansımı denemek istiyorum ileride aile yanına gidip memurluğa calışma fırsatı elime gecmeyebilir, kurum avukatı olarak atanırsam gercekten rahat ederim mesai saatleri ve maaş olarak. Kaldı ki işten cıkarılma korkum olmaz malum ekonomik kriz ortada…

Uzun lafın kısası, kpss yi aylarca eve kapanarak ailesinin yanında hazırlanmış, ama sonunda atanıp guzelce duzenini kurmuş olanlar varsa icinizde ve bana moral verebilirlerse cok sevinirim. Yine benimle aynı sureclerden gecenler de yorum yazarsa yalnız olmadığımı bilip teselli bulacağım Şimdiden teşekkurler