Merhaba guzel hanımlar, fikir almaya akıl danışmaya geldim. Mevzu calışmak.
İki ay once beş sene calıştığım işimden ayrıldım. Gizliden mobbing, brutten nete cevirince duşuk maaş ve gorev tanımsızlığı gibi sebepler yuzunden mutsuzdum ve ayrıldım. Eşim Almanya bağlantılı calışıyor maaşı ortalama ustunde ama TR şartları malum calışmam lazım. Konuya girmeden once pandemiden onceki duzenimi anlatayım :
Eşimle işlerimiz aynı semtteydi (Kadıkoy- Koşuyolu) beraber gidip donuyorduk yani yol derdim yoktu, yemeklerimi haftasonu yapar dolaba atardım, ayda iki kere komple temizliğe de yardımcı geliyordu. Duzenimiz 2020 ’de pandemi ile bozuldu, evden calışmaya başladık dolayısıyla trafik derdimiz kalmadı, e haliyle gevşedik de. Ve ben şimdi hibrit calışmayan full mesaili bir iş bulursam - ki bulacağım iş %90 oyle olacaktır- nasıl yapacağım?
Eşim hem yurtdışı bağlantılı hem de esnek calışıyor, gunduzleri beraberiz, havalar soğumadan once yuruyuşler yapıp geziyorduk. Acıkcası cok alıştım birlikte yapışık ikiz modunda olmaya da. Yani ben calışmasam olmayacak, calışsam ne b.k yiycem bilmiyorum.
Cok sacma gelecek ama kocamı da goremicem (ekseriyetle geceleri calışıyor saat farkından dolayı) ve gene zamansızlık problemim olacak diye dertleniyorum.
Mesleğim asistanlık, ust duzey yonetici asistanıyım işim C level adamlarla yani temposu yuksek bir iş. Acaba diyorum daha az maaşa daha az sorumluluk olan mesela danışma falan gibi işler mi baksam? Pandemide hep online calıştık, asistanı olduğum Ceo ile tum toplantıları Teams ’den yuruttuk şimdi ofis işi beni yorar biliyorum. Hem karnım doysun hem pastam dursun da demiyorum yanlış anlamayın ama 20 senedir hep zamansızlıktan yakındım, senelik izin bile almadığım zamanlar oldu ve şimdi zamanımızın bol olması cok guzel. Eşim icin de bu aynı. Bu konforu bırakmak zor gelecek.
Yardımcı ablamız da pandemide işsiz kaldığı icin dort koldan calışıyor. Onu haftada 1 alırım desem gelemeyebilir şu an bile zor ayarlıyıp geliyor. Bilmiyorum dort kedi, yemek, rutin temizlikler, camaşır vs. cok dağıldım ne yapıcam bilmiyorum.
Ha tabii kimse beni kırmızı halı serip cağırmıyor şimdi aramaya başlasam belki 1 sene sonra iş bulucam ama kafamda bunları netleştirmeden iş aramak da istemiyorum.