arkadaşlar buraya tutmayan tup bebeklerde yaşadığınız hastalıkları sebepleri yazın.boylece diğer sıkıntısı olan arkadaşların tutmayan tup bebeklerinin sebepleri icin daha iyi araştırma fırsatları olsun.
benim ilk denemem negatif şuan benim gozlemlediğim bilinmeyen ayrıntı sebeplerden olmadığını duşunuyorum.yumurta ve spermlerimiz normal ben hamile kalamıyorum.
ben hissettiklerimi yazacağım.doktorum şekere bakacak (oncesinde ayrıntılı tahlil istemedi aclık şekeri normal diye)burdan daha ne gibi tahliller oldum olacağım sonucları paylaşacağım inşallah dondurulmuşlar ile başarılı surece girerim.buradan sizde negatif aldığınızda sebeplerini ve bulunan cozumleri paylaşın ki bu konuda tedavi goren arkadaşlara umut olsun.
bu surecte sıkıntılarım ve hissettiklerim
1)tedavi surecinden bi dongu once klomen+ovitrelle kullandım sonuc alamadım.bu yuzden ustune o ayda yumurta buyuten iğnelere başladık arada catlamaması icin bir iğne oluyordum en son catlama iğnesi ertesi opu oldum.kanımın hormonlarla iyicene zehirlendiğini duşunuyordum
2)iğne surecinin sonu transferin ilk 3 gunu ne yaptıysam ishalden kurtulamadım.opu tuz biber ekti sıkıntılarıma opudan sonra ozellikle karnımın ustune yatamadım.taş yutmuş gibiydim.doktorumun onemsediğini sanmıyorum şimdi aklım olsa tamamen duzelmeden transfer ettirmezdim.dondursun beni beklesin ama mecburen zaman kısıtlıydıc.
3)hatta acilde gittim bu sıkıntılarla karnımın rontgenini cektiler.kan tahlili yaptılar. bağırsaklarında enfeksiyon var dediler.antibiyotik ictim 3 gun transferden once.
4)bildim bilesi adet olmama rağmen pko var kilom var.kolestrol ve triglesitim hic normalin altına inmedi. arada t4 dalgalanmam oldu ama levitronla gecti bi daha normal cıktı tum troid testlerim.
5)şu devlet hastanelerinde bi kere bi doktor da aclık şekeri dışında tokluk şekerime insulin direncime bakmadı.bi kere yaşadığım ostrojen yuksekliğinde ozel bir hastanede insulin direnci ile ilgili bir şey bulunamadı ama bir sene gecti ustunden.
6)adet olunca bildiğiniz yamuluyorum acilde iğne olmadan duzelemiyorum.adetim parca parcadır illa kanım soğukta anında donar.tahlilerde damarın ince derler. yok elimden kayıyor derler suzgece cevirirler damar bulacağım derken.ancak deneyimli kan alan hemşireler.5ml lik şırınga ile cekebiliyorlar.yoksa tup sırınga ile kan gelmiyor bana eziyet oluyor.yakın zamanda 3 defa kan verdim 3unde de kanım resmen koka kola gibi cıkıyor şırınga da pıhtılaşma ile ilgili şuphelerim var ama test yapılmadı.
7)prolaktinimde hep sınıra yakındır bazende gecer onceki gunu cocuk icin calışma yaptıysak.araştırdım ki bende ilişki sırasında kuruluk ağrı bu sebepten oluyor gibi.kuruluk yuzunden ilişki ertesi idrarda yanma şikayetim oluyor. coğunlukla da adetime yakın bir zamanda hemen vajinal mantara ceviriyor bu kuruluk ve surtunme cinsellikten soğudum yani.
şu sıralar artık bilinen değil bilinmeyen durumlara yoğunlaştı.cunku aşılama yaptırmadan tup bebeğe başladık.kağıda yazdım.tum endişelerimi doktora gostereceğim.benim henuz cozumu bulunmadı.sıkıntım ne ve cozum neyse burdan yazacağım sizde sıkıntılarınızı ve size cozum icin yapılanları yazın lutfen