Ben 26 yaşındayım bir kamu kurumunda memur olarak calışıyorum. Yazarken bile cok utanıyorum. Ne olur beni dışlamayın. Ben bu yaşıma kadar nasıl geldim bilmiyorum, kendimi tam bir suzme gibi hissediyorum. Ben ne siyasetten, ne gundemden haberdarım. bu durum beni cok rahatsız ediyor. Secimlerde bile oy kullanmadım. cunku kime oy vermeliyim onu bile bilmiyorum. Hic bir siyasi goruşum yok. etrafımda ki herkesin bir konu hakkında fikri var. Kendimi nasıl geliştirmeliyim. Gercekten UTANIYORUM. calıştığım yerde kendimi hep geri cekiyorum. Zaten asosyallik de var. Nasıl deyim orneğin erken secim olur mu diyorlar, ben ne secimi onu bile algılayamıyorum, meclis nedir, Turkiye nasıl yonetilir, Dunyada ki ic savaşlar ne oluyor, neden oluyor, ne bileyim, bu aralar her gun gazete alıyorum, bir şeylerden haberdar olmak istiyorum. Başka neler yapmalıyım. lutfen beni yonlendirin bir akıl verin, bu yaşta bir genc bu kadar cahil olmak istemiyorum nereden başlamalıyım her şey birbirine giriyor. Artık bu durum beni cok zorluyor. İş yerinde gecirdiğim saatler dolmuyor, her an bir konuşma gececek benimde fikrim sorulacak rezil olacağım diye korkuyorum, heyecanlanıyorum. Arkadaşım bana kime oy vereceksin dedi bende sırf cevap vermek olsun diye mhp dedim, o da ona vereceğine git cope at dedi, guldum geciştirdim, cunku neden oy veriyorsun dese hic bir cevabım yok. kendimi cok ezik hissediyorum, siyasetten bahsedilince hemen rezil olacağım duygusuna kapılıyorum, panikliyorum, yani o an başbakanın adını sorsalar soylemeyecek oluyorum, kendimi cok dışlanmış hissediyorum, bana fikrim sorulmasın diye hemen başka bir şeyle ilgileniyor gibi gorunmeye calışıyorum. Dayanamıyorum, zaten sosyal fobim var, kendimi toplumdan dahada geri cekip, depresyona giriyorum. Kendimi geliştirmek icin neler yapmalıyım sizlerden yardım istiyorum, ne bileyim, kitapsa kitap , tartışma programı, belgesel ne onerirsiniz bana kendimi aşabilmem icin... Şimdiden teşekkurler, ne olur yadırgamayın ben değişmek istiyorum