merhaba herkese,

34 yaşındayım. 2015 yılının temmuz ayında dış mudahale olmadan 3. denememizde hamile kaldım ancak 9 haftalıkken duşuk yaparak bebeğimi kaybettim. o gunden sonra butun denemelerimize rağmen hamile kalamadım. sonrasında yapılan testlerde bende bir sıkıntı olmadığı ancak eşimde sperm morfolojisinde sorun olduğu ortaya cıktı. doktor proxeed verdi, 3 ay kullandıktan sonra yeniden test yaptırmamızı ve hala sperm sayısı istenilen miktara ulaşmazsa tup bebek yontemine başvurmamızı, hatta sperm sayısı şimdi bile cok kotu olmadığı icin aşılamadan da fayda gorebileceğimizi belirtti.

uc ay ekim ayında dolacak, halen hamile değilim. şu durumda tup bebek yaptırmak zorunda kalacağız gibi gorunuyor ancak cok korkuyorum. tedavinin kendisinden de, yaptırıp olmamasından da odum patlıyor. ustelik şu aralar duşuğun yıl donumu gibi bir şey, o sebeple de kendimi cok derin bir mutsuzluk ve umutsuzluk icinde hissediyorum.

burada benim yaşadıklarımı ve hatta cok daha fazlasını yaşayan kadınlar olduğunu biliyorum. hem sizlere icimi dokmek istedim hem de belki korkularımı ve yaşadığım acıyı hafifletmek icin bana soyleyecek bir şeyleriniz, umut hikayeleriniz var diye umdum.

okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden teşekkur ederim.