Youtube'de paylaşım yapan bir cok kişinin sorup ta net cevabını alamadığı bir konuya daha değinmek istiyoruz. Sorumuz şu ''Ben bir video yukledim ve hak talebinde bulunarak videomu para kazanmaya acık hale getirdim. Ama başkaları da benim videomu kopyalayıp kendi kanallarında paylaştılar, ilk yukleyen ve hak talebinde bulunan ben olduğuma gore diğer kanallara yuklenen videolarda 3.taraf eşleşmesi cıkar mı ve o videoların izlenme kazancları da bana aktarılır mı ?''
Hayır arkadaşlar; Boyle bir durumla karşılaşanlar varsa kopyalanan videoların kazanacağı paraların kendisine aktarılmasını beklemesin. Cunku bunun olabilmesi icin videoyu paylaştığınız kanalın onceden ''İcerik Yaratıcısı & İcerik Ortağı'' olarak Youtube'ye tanıtılmış olması gerekir. Kanalınız Youtube'de bu şekilde tanımlı ise, videonuzu başkalarından once veya sonra yuklemiş te olsanız kanalınıza yuklenen her video resmi hak sahipliğinde olur ve başkaları bu videoları yuklediğinde hem anında 3.taraf eşleşme uyarısı alırlar, hem de size bu videolara telif gonderme hakkı doğar.
Ornek olarak Muyap boyle bir statude olduğu icin onların yuklenen her video icin hak talebinde bulunması gerekmiyor ve onlara ait her video otomatik olarak lisanslanıyor. Cunku kanalları youtube'de boyle tanımlanmıştır. Kendileri şu anda İcerik Yaratıcısı değilseler bile İcerik Ortağıdırlar.. Yani kanallarında yayınlanan her eserin Yasal Temcilcisidirler.
Videolarınız ozgun ise ve ben başkaları tarafından yuklenen videolarıma yansıyan kazancların da bana aktarılmasını istiyorum diyorsanız, aşağıdaki linkten kanalınızı mutlaka Youtube'ye yasal kimlik olarak tanıtmalısınız.
http://www.youtube.com/content_id_signup?ytsession
Mesela biz bazı partner kanallarımızı anlaşmalı olduğumuz sanatcı ve TV'lerden aldığımız yetki ile boyle yetkilendiriyoruz. Boyle olunca da başımız hic ağrımıyor. Sevgilerimizle
Videom Kopyalanırsa Kazancları Bana mı Aktarılır ? | Bilgi |
YouTube0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Videom Kopyalanırsa Kazancları Bana mı Aktarılır ? | Bilgi |