Hemen hergun birilerimizin transferi oluyor , oncesinde ya da 2-3 gun sonra buradan ilk sorduğumuz şey ise " transferden sonra neler yaptınız , neler hissettiniz ? " oluyor..
Gelin burada transferden sonra yaptığımız-yapmadığımız , yediğimiz-yemediğimiz , yada kendi deneyimlerimizce fazydasını gorduğumuz şeyleri bu başlıkta paylaşalım , dolayısıyla transferi olan arkadaşlarımız da merak ettikleri bilgilere cabuk ulaşır a.s

Yalnız bir ricam olacak , lutfen bu başlığa belirttiğim gibi sadece " bilgi yazalım " , merak ettiklerimizi / sorularımızı mesaj sahibine ozel mesaj atarak bildirellim . Sonra sayfalar sohbete donuşmuş mesajlarla yığılı oluyor ve gerekli bilgiye ulaşmak icin yuzlerce mesaj okumak zorunda kalıyor insan ve bu bıktırıcı olabiliyor .. Buna ozen gosterirsek hepimiz daha rahat ulaşırız gerekli bilgilere , ne dersiniz :1rolleyes:

Acılışı ben yapayım yerimseniben

* Transferden sonraki bir kac gun kasık ağrısı oluyor , hatta bu fazla yumurtası toplanmış kadınlarda daha şiddetli olabiliyor , o ağrılara da yumurta toplama işlemi sebep oluyor , ister istemez iceride bir işlem oldu , o yuzden .. test gununuze yakın ya da onun 3-5 gun oncesi bir şey hissetmiyorsunuz , zorlamayın kendinizi , yada " ben hic bir şey hissetmiyorum , acaba bir şeyler ters mi gidiyor " diye evhamlanmayın boşuna , herşey yavaş ve mukemmel ilerliyor diye kendinizi teskin edin .. heyecan ve stresten kesinlikle uzak durun
ilk uc gun tuvalet ve yemek ihtiyacı dışında pek kalkmamaya ozen gosterin yiyeceğiniz gıdalar sebze ağırlıklı ve sulu gıdalar olsun ananas-kivi-tatlı yeşil biber-kuru inciri bol miktarda tuketmeye bakın , nane ve maydanozdan uzak durun (bir arkadaşımın ve annemin aynı dr.dan duyduğunu yazıyorum , bazı dr.lar karşı cıksa da ben yine de yemedim , ne olur olmaz diye ) ceviz-fındık-badem-fıstık yemeyin ağır kaldırmak-uzanmak-fazla merdiven inip cıkmak dışında evde normal hayatınıza donebilirsiniz diyor dr.lar , ben ev icinde kucuk yuruyuşler yaptım , ozellikle kahvaltı oncesi , bu kabızlığı da onluyor , bağırsakları hareketlendirdiği icin .. ne duphalac ne de kuru kayısı yemek zorunda kaldım .. taze balık bulamıyorsanız diet ton balığı yiyin , hani yağsız olanından surekli yatmanıza gerekyok , uzun oturabilir , sadece oturabilirsiniz de evde kucuk işlerinizi yapmak sizi daha iyi hissetttirecek ve kendinizi normal hayatın icinde bulduğunuzda gunlewrin nasıl gectiğine inanamayacaksınız , tecrubeyle sabit .. ama kaptırmayın kendinizi , neticede hala teyakkuz durumu devam ediyor kendinizi iyi hisseetiren şeyler yapın.. hani sizi tedavide/bekleme surecinde olduğunuz fikirden uzaklaştıracak .. mesela ben kucuk bir goblen pano işledim , transferin 2. haftasında kazak ordm kendime kitap okurken zihnim daha cabuk kaydığ icin icinde bulunduğum psikolojiye bu kez kitap okumadım ..