başlıkta da anlattığım gibi zorunluluğum olmadıkca sevmediğim ortamlarda bulunmak istemiyorum. şimdi diyeceksiniz ki ee bunda sorun ne?

ornek vereyim haftaya lise buluşması yapılacak(şuan universitede okuyorum). lisedekilerden nefret ediyorum diyemem ama sınıftakiler benden daha yakınlardı ben bir tık daha kendimi geri planda hissettim hep.(cok kalabalık bir sınıf değiliz 14-15 kişi var). gitme zorunluluğum yok diye gitmiyorum, şimdiye kadarki hicbir lise buluşmasına da gitmedim. birkac lise değiştirdim ordakilerle buluşuyorum ama bu son gittiğim lisedeki sınıf buluşmalarına hic gitmedim acıkcası.
biraz kendimi kotu hissetmeye başladım. orda cok da mutlu hissetmeyeceksem, zorunlu da değilsem neden gideyim mantığıyla duşunuyorum. hatta bende uzun suredir bu duşunce var rehberimi temizledim sosyal medya hesaplarımdan yapmacık samimiyet kurmak istemediğim kişileri cıkardım. daha mutlu hissettiğim daha rahat hissettiğim insanlarla takılıyorum burası doğru, ama cevremdeki insan sayısı da cok azalmış gibi geliyor. acaba kendimi biraz zorlamam mı gerek, cok sevmesem de geri kalmamak adına benim de dahil olmam mı gerek? diye duşunuyorum zaman zaman.

şunu da fark ettim. ben ne yaparsam yapayım zaten insanların benim hakkımdaki fikirleri pek değişmiyor. o yuzden kimseyi memnun etmek icin ortamlarda bulunmak zorunda değilim acıkcası. kendimi aşmaya calışsam, istemesem de o ortama, o buluşmaya gitsem de ne değişecek ki? sırf gitmiş olmak icin, sosyal medyaya atılacak olan o fotoğrafta bulunmak icin gitmiş olacağım yani. en azından mutlu olduğum şekilde, mutlu olduğum kişilerle olacaksam olayım diyorum.

sizin de fikrinizi merak ettim. sizce bu konuda biraz daha kendimi zorlayıp secici davranmamak mı daha iyi yoksa kafamın rahatlığını duşunmek mi?