arkadaşlar merhaba. dun akşam akraba denen illetlerle aynı ortamda bulunmak zorunda kaldım. babanem amcamlarda yaşamaya başladı. bir kac mesele vardı konuşulması gereken (mal mulk ile alakalı) ve mesele buyuk amcam, babanem, babam, kendim olmak uzere sadece dordumuzu ilgilendiriyor. gelin konuşalım dediler gittik. hadi yengem evin hanımı diye orada bulunuyor, cocuklarıda evli barklı ama nedense onlarda gelmiş ardından diğer amcamla karısıda geldi. yıllardır goruşmuyorum zaten kuzenlerimle, o kadar yabancıladımki anlatamam. İlk başta havadan sudan şeyler konuşuldu sonra oklar bana cevrildi uni. bitti mi, tek başına yaşamak zor olmuyor mu, vs… kuzenim sosyal medya hesabımı bulmuş sevgilimle olan paylaşımlarımı gormuş, o cocuk kim vs… kotu niyet var yani alıyorum o enerjiyi. babamın bilmediğini falan duşundu sorarken. kendisi beş yıldır hayatımda olan erkek arkadaşım dedim. yengem lafa atlıyor, aa niye tanıştırmadın bizlerle, kimmiş, neyin nesiymiş, babama bu kıza bir nişan, duğun yapmayacak mısın diyor. Babam ben tanıştım cocuk cok iyi birisi lena isterse yaparız diyor. (henuz boyle şeyler duşunmediğimi biliyor) Bir anda yuklenmeye başladılar aman dikkat et, yok sen kız babasısın, yok laf duymayalım milletten, yok cocuk gelsin istesin. Dayanamadım daha fazla atladım lafa, ‘babama laf gelmedi bugune kadar ilk defa sizden duyuyor boyle şeyleri, size zaten benden laf gelemez cunku hayatınızda değilim ’ dedim başladılar demogojiye yok sen kendini aileden gormuyorsun, bir beğenemedin bizi vs… dediğim şey ap acık ortada hayatlarında olmadığım icin benden laf goturecek ortak bir cevremiz yok bambaşka ve uzak hayatlar yaşıyoruz, bunuda acıkladım onlara. Bi ara babanem uykudan uyanır gibi oldu yanına cağırdı onunla ilgilendik sonra iceride yengem olacak şahıs bu sefer sac rengimden giyim tarzıma kadar topa tutarak yine bu kız senin yuzunden boyle oldu diye yuklendi babama. Tutamadım kendimi bende.

Ne olmuş bana pardonda ben 15 yaşımdan beri tek başımayım anamın babamın yolladıgı ufak tefek harclıklarla girdigim part time islerle devletten aldıgım bursla ev cekip ceviriyorum. kendi ayaklarımın ustunde duruyorum senelerdir. Şu an cokta iyi bir universitedeyim, ne dershane, ne kurs yuzu gordum ne de ozel hoca tutuldu bana, uni.yide barajı zor gecenler gibi parayla okumuyorum
( burada onların cocuklarına laf carptım ) Yengem aaa niye celalleniyorsun senin iyiliğin icin konuşuyoruz diyor. Gec kaldınız bunları konuşmak icin ben yıllardır ozgur yaşıyorum laflarınızla uzerimde baskı oluşturmaya calışıp canımı sıkıyorsunuz ben artık 23 yaşında bir kadınım istediğim gibi yaşarım ister tek yaşarım ister sevgilimle yaşarım ister gezerim ister evlenirim ister bekar kalırım hakkımdaki duşuncelerinizin ve soylediklerinizin benim icin gram onemi yok. cunku ustumde emeğiniz yok. siz benim icin yoldan gecen insanla aynısınız bana laf soyleyemezsiniz karışamazsınız dedim. (biraz ağır kactı son yazdığım biliyorum ama cidden hassas bir donemimdeyim freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyorum bu ara) babamda ben saydırmaya devam ederken buyuk amcama patladı, hic boşuna bana bakma susturmam, dan dun konuşursanız yersiniz lafları az bile soyledi, biz bunları konuşmaya gelmedik dordumuz olucaz diyosun herkesi cağırmışsın bir dahada cağırma bizi kalkıyoruz dedi sonra diğer amcamla yengem lafa atladı yumuşatmaya calıştı ortamı tatlıya bağlansın diye ama babam coktan kalkışa gecti cıktık evden birlikte.

bunların amacı neydi sizce demoralize etmek mi istediler, yoksa aralarında konuştular bir plan yaptılar bu konuyu konuşmamak icin mi boyle zırvaladılar. ben anlamadım dordumuz konuşucaz diyoruz herkes orada. mevzu şoyle;

babam babaneme ev almış ve artık babanem o evde yaşamadığı icin satmak istiyor. bana yeni bir hayat kurmak icin. amcamada ufak bir borcu var ev icin 50 bin kredi cekmis amcam, babama borc vermis. ev satılınca onu odeyecek babam. beni ilgilendiren kısmı ise babam bana bırakabileceği tek şey olduğu icin bu evin borc haricinde kalan parayı benim hakkım olarak goruyor. aslında birlikte ticarete atılmayı duşunuyoruz o yuzden ben ortak geleceğimiz ve cıkarımız olarak goruyorum.

Gelelim diğer mevzuya, amcamın cektigi bu kredi babanemin maaşından odeniyormuş yıllardır amcamın kendi cebinden değil. Bu durumda babamın 50 bini babaneme vermesi lazım. fakat babanemde artık para işleri ile uğraşacak kadar sağlıklı değil. Amcamda daha onceden buna istinaden demişki sonucta maaştan odense bile annemizin maaşında hakkımız yok mu vermen lazım bize demiş. Hadi belki bu yuzden diğer amcamla yengemin gelmesinide anlarımda cocuklar ne alaka. Neyse. Fakat ben babamada bi turlu şunu anlatamadım onların o maaşta hakkı vardıysa o mantığa gore babamında hakkı var. 3 kardeş bunlar, 50yi uce bol, 16,5gibi bir şey duşuyor kişi başı, yani kendi payı haric 33,5 odemek lazım, iki amcam aralarında napıyolarsa yapsınlar. Anlattım bu duşuncemi bu şekilde babama. Babamda sonucta ev benim evim ve babanenden odenmiş olsada kendilerini maaşta hak sahibi gordukleri icin niye senin evinin borcu bizim hakkımızdan odeniyor diye duşunuyorlar vermek zorundayız diyor. Yahu anlamıyorum ben gercekten kafası basan aydınlatsın hatalıysam soylesin şunların duzenbazlığına gelemiyorum cidden. Babanem olmedi yaşıyor ve bu borc 10 senedir falan odenmiş hala odenmeye devam ediyor zaten kadının maaşından. Kadın şimdi veya on sene once olseydi, sanki emekli maaşı bunlara mı kalcaktı hepsi erkek. Keşke sağlığı yerinde olsaydıda direkt ona verseydi babam bunlara bir şey kaptırmadan. Babanemin maaşından odendi diye babanem dara duşse ve bunlar babaneme takviye yapmış olsa hani bi derece haklılar diyicem ama oyle bir şeyde yok babanemin bir suru geliri vardı geciniyordu rahatca zaten.

Bilmiyorum yazarken cok sinirlendim ve aklım mantığım sonlara doğru durdu zaten. fikirlerinize ihtiyacım var. Başka sebeplerden dolayıda cok hassas bir donemimdeyim nolur kırıcı ve sert yorumlar yapmayın. Teşekkur ederim hepinize şimdiden.