Merhaba cok uzun yazıcam kusura bakmayın.okumak istemeyen rica ediyorum yorum yazmayın. Zaten sıkıntılıyım
4 yıla yaklaşan evliliğim var. En başından beri kavga gurultu eksik olmadı hayatımızda. Bu arada mart ayında gidip anlaşmalı boşandı hicbirşey istemedim.hala aynı evdeyiz ve adliyeye gidip karar kağıdını henuz almadık.
Sebebine gelince hem pandemi hemde duzenimi değiştirecek şartlar halen oluşmadı cunku bu arada işyerinden ucretsiz izine cıkarıldım(zaten asgari ucretle calışıyorum o da gitti elimden)
Evliliğimin yurumeme sebebi kavgalarda eşimin fiziksel şiddet uygulaması ve kufur etmesi her hafta alkol almak istemesi 2. Sırada maddi sebepler.(evlenirken benim bilmediğim bayağı yuklu borclarının olması) Onun şikayetide benim sesimi yukseltmem ve konuyu uzatmam.
Şimdi konu şu ben evlenmeden once 5 yıl yalnız yaşadım iyi bir işim ve kurulu ev duzenim, bir miktarda birikmiş param vardı.
İşim seyahatli olduğu icin ortak kararla işten ayrıldım. 1 yıllık Bi calışmama donemim oldu o donemdede eve harclık bırakmaması sebebiyle cok kavga ettik.birikmiş paramı kastederek paran var paran var dedi surekli.(birikmiş paramı da bu 1 yıllık surecte kullanmış oldum) halbuki biz evlenirken ev eşyası alınmadı ev alıcam dediği icin duğun takılarını ben gormedim bile al kullan dedim.sonra baktım olmuyo daha az maaşlı Bi işe girdim bir sure boyle gitti ne zamanki ameliyat oldum rapor aldım 20 gun maaşım kesildi kk odemem geldi haberi var ağzını acıp tek kelime etmiyor. Zoruma gitti soyledim e nolmuş odenmezse bişey olmaz dedi. Yine kavga yine şiddet yine kufur boyle boyle 10 kere edilmiştir. Bu sefer geldik kira odeyememe sıkıntısına kira kontratı benim uzerime ve evsahibim cok anlayışlı mukemmel Bi insan.bu sefer nolmuş yani yıllardır kira odemeyen insanlar var 2 3 gun gecikmeden birşey olmaz sozleri. O zaman dedim bu evi boşaltalım kontratı senin adına olan Bi eve gecelim tabi bunlar yine kavga meselesi. Eşim biz evlenmeden once ailesi ve evli olan kardeşiyle aynı evde yaşıyordu ve ev onundu ta en başından konuşulmuştu biz evlenince o ev satılacaktı 3 yıl oldu satılmadı. Bu arada biz sıkıntı cekerken kardeşinin yurtici yurtdışı tatilleri bitmedi. Her gittiğimde evinde yenilenen TV ler extra derin dondurucu alma konuşmaları. Hatta bir gun 2.el alma konuşulurken k. Validenin ben evime 2.el eşya sokmam demeside cabası.iyide Benim evim 5 yıllık bekar eşyamla dolu eli yuzu duzgun yeni GB ama 2.el. Boyle şeylere cok takılmam ama biz kira derdine duşup bunlar derin dondurucuya bile boyle tepki verince kalakaldım.
Herşeye eyvallah giderken bir gun gunluk sut siparişi verdim; kadın fasulyemde var abla deyince tamam akşam işten eve gecince gelsin dedim.eşimde geldi yemek yiyoruz kapı caldı ucreti ustumde yoktu eşime dedim ne kadarmış dedi işte şu kadar dedim o kadar param yokki dedi e napıcaz dedim hadi neyse acıdım dedi.cok zoruma gitti actım ağzımı "acıdım" ne demek ya ben senin karınım adama ne vermemi bekliyodunda once yok dedin dedim. (bel altı vurmuşsun diyenler kusura bakmasınlar haketti) neymiş ona sormadan sipariş vermişim ki ilk defa oldu size yemin ederim. Yine tartışma 2 gun gecmedi site yonetimi 2 ay geciken aidat icin beni aradı eşime soyledim nolmuş kacmıyoruz ya dedi. Yine kavga yine şiddet topladım eşyalarımı arkadaşıma gittim babamı aramış "evden gitti nereye gittiği belli değil diye" babam beni aradı o lafa kızmış "semele nereye gittiğini bilir" demiş eve gec kızım ben geliyorum dedi. Babam ilk şiddet olayındaki GB orta yollu konuşmadı şiddet varsa olmaz dedi bende istemiyorum dedim. Eşim eşyalarını topladı hıckıra hıckıra ağlayarak annesinin evine gitti. 4 gun k. Validem aradı acmadım bir daha aradı actım 4 gun oldu "neyi beklediniz" dedim. Babam geldi siz neredesiniz dedim. sinirimin gecmesini beklemiş. Onada anlattım ben sizden evlenirken bişey istedimmi hayır dedi. Duğunde takacağın 1 tane bileziği sordun bana bilezikmi alıyım kunyemi diye nasıl istersen zaten eşim ev alacak ona vericem dedimmi evet dedi. Sen birşey istemedin Allah razı olsun dedi. herşeye eyvallah dedim ben ustumde para yokkenkimden para istiycem eşimden kira aidat benim ustume kime soyluycem eşime tabiki haklısın işte ev satılmadı ben sana ev alıcam dedi. Bilmiyorum dedim kapattım. Aradan birkac gun gecti 2.kez aradı kızım kalbini kotuleme benim maaşıma kredi cekicem ev alıcam dedi. burda cok uzuluyo (eşimi kastediyor) icim gidiyo yuvanızı yıkmayın dedi. Bu arada bu 2.ev alma girişimi ilkinde kredi cıkmamıştı kara listede oldukları icin ama tatiller mangalllar kalabalık davetler. Kurban, adak kesimleri hep devam etmişti.
Neyse kredi olayı oldu aile toplandı babam yine dedi herşey yaşanır şiddet olmasın.biz yeniden başladık bu da bana işte evi alırız bir araba alırız Bi miktarda para ayırıcam kucuk Bi kacamak yaparız dedi. Bende kış ayı kacamağı boşver şu kira derdinden kurtulalımda dedim.
Peki boylemi oldu hayır. Evin tadilatı surerken benden kredi cekmemi istedi bende hayırdır dedim. kaynım evi uzerine alırken cektiği krediden eşime vermesi gereken payını eksik vermiş yaptığı tapu masrafları yıllardır odenmeyen biriken vergi borcundan yazık cocuğa bişey kalmamış. Yine kavgalar evi yaptırırken beni terslemeler noluyo dedim ne bu tavır Bi işe yaramıyosam susucakmışım E be adam tadilat icin evde calışan işciye yemek gonder diye aradın kac kere.noldu kucuk kacamak tatillerine bile yok boşver demişim ben.eve uymayan perdeleri bile evde kendim kesip uydurdum.
Gelgelelim yine huzur yok. Taşınma suresince cok bunalmış anası s... Haftada bir alkol almalar. benim adımda ev olsada semele hic mutlu olmuyora cıktı.ve biz mart ayında anlaşmalı boşandık. Malesef pandemi sebebiyle İşyeri ucretsiz izne ayırdı ve yeni duzen kuramadım. Aynı evde kaldık. Babama da gidemedim 73 yaşında.
Sona geldim burda fikir almak istiyorum. Yakın zamanda yine tartıştık ve ben babama gittim mecbur. Aradı gel baban icin riskli yapma dedi bu arada babamda bir daha olursa darp raporunu al ev eşyalarınıda buraya yığalım dedi ki imkanı yok sığmaz.(babam henuz boşandığımızı bilmiyor) Geldi aldı beni yaşadıklarımın stresi sanırım son regl gunumden 12 gun gecmeden yine regl olmuşum. (ki benim cok duzenlidir) anneler gunuydu annemi 2 sene once kaybettim hıckıra hıckıra ağladım.afedersiniz ped alıcam cebimde 20 tl para var markete gittim akşam saat 9 nereye gidiyorsun demiyo. Geldim kına yak dedim bana yaptığına Bi bak kredi k.larımı odeyemedim sormadın.cebinde para varmı napıyosun sormuyorsun.yine terslendi tartıştık babam boyle dedi ama ben eşyaları satıcam haberin olsun dedim kaca satıcaksın ben alıyım diyo bana tamam dedim sinirlenmeden ver 5.000 gidiyim dedim.sanırım hem babamın lafını hemde benim kararlı olduğumu gorunce benimle konuşmaya başladı ben asli gorevlerimi yerine getirmiyomuyum diye. Hayır dedim maddi manevi getirmiyosun. Benim yanımda olduğunu hissetmiyorum herşeyi anlattım.dinledi kendine gore o da beni sucladı ben kavga cıkarıyomuşum ya arkadaş sıkıntılıyım nasılım hic sordunmu evde oluyum yeter ona gore. Kalktı ben yatıyorum dedi arkası donuk ozur dilerim dedi bende hic samimi değil dedim bu sefer dondu yere diz coktu ozur al bunu istiyosun sen diyo bana yazık dedim kufur etmeyen şiddet gostermeyen erkekleri kopek oluyolar(Kendi tabiri) zannediyosun dedim. Gitti yattı.Sabah ben kalkmadan işe gitti baktım masanın uzerinde 30 tl para var bide ekmek almış. O kadar yakıp yıktıktan sonra sanki derdim sadece paraymış gibi anlamış.
Şimdi sorum şu yeni duzen kurmak icin beklemem gerekiyor.ucretsiz izin odemeleri eksik yapılıyor. Yeni iş arayışındayım daha iyi maaşlı. Yoksa eşyalar satılana kadar burda bekleyip biraz birikimle babama mı gideyim.