merhaba arkadaşlar,
oncelikle hepimizin hayırlısıyla ve sağlıkla evlatlarına kavuşmasını diliyorum.
eşimle korunmayı bıraktıktan sonra bir kac ay bekledik. adetlerim hep gecikiyor ama hamilelik yoktu.hastanedeki doktor hormon testi ve muayane sonunda pko olduğumu soyledi..klomen kullanmamı istedi. ilaca da bir turlu başlayamadık, eşim yurtdışına gitti uc kadar kaldı, bu arada benim adetlerim surekli gecikmeli..bir kez klomen ve pregly iğne kullandık, yumurtalarım buyudu ama sonuc başarısız oldu. zaten bir kez yumurtaya baktı sağlıklı bir takip olmadı. sonra bu doktoru bırakıp ozel doktora gittim. once HSG yapmayı uygun gordu doktorum. ve dun yapıldı HSG tuplerim acık, rahimde hicbir sorun yok, hormon tahlilim de iyi sadece biraz prolaktinim yuksek normalde 24 olması gerekirken benim 27.
eşimin sperm sayısı ve hareketliliği cok iyi ama morfoloji sorunu var %1 cıktı. altı ay onceki sperm testinde %5 cıkmıştı neden duştu anlayamadık. uzun lafın kısası doktorumuz bunların cok onemli sorunlar olmadığını, doğal yolda bile hamilelik oluşabileceği soyledi. tuplerimin acık olması bile en buyuk avantaj olduğunu soyledi. isterseniz bir iki ay doğala bırakalım, cunku HSG kanalları iyice acıyor, şansı yukseltiyor dedi. Ya da aşılamaya gecelim dedi. iki kez aşılama yapıyorum, olmazsa tup bebek yontemine geciyorum dedi.
Sizce ne yapayım..yaşım 34, yaş olarak sınırlardayım.. doğala bıraksam, adetlerim cok gecikiyor 40-50 gunu buluyor. cok vakit kaybederim diye duşunuyorum. ne dersiniz aşılama yaptırsam mı hemen..yoksa direkt tup bebek mi garanti. ne onerirsiniz? hepinize sevgiler..mutlu haberler diliyorum..
morfoloji %1 ise tup bebek mi aşılama mı?
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- morfoloji %1 ise tup bebek mi aşılama mı?