mucadeleci anne adaylarımza slm olsun...
bu konuyu acmak icin gec kaldım ama sırf sizlere umut olsun başlayacağınız tedavileriniz oncesi, negatif alınan sonuclardan sonra moral olması icin yazmak istedim cunku ben son tedavimde hep başarı hikayeleri okuyarak moral depoladım ve bende anne olacağım inancıyla başladım tedavime..
coğu yeni evlenen cift gibi evlenince hemen cocuğumuz olmasın 1 yıl dinlenelim evliliğimizin tadını cıkaralım diye cocuk fikrini erteledik sanki biz isteyince hemen oluverecek bilemeyiz ki Rabbim nasip edecek mi vakti zamanı geldimi!... evlenipte bu fikirde olanlara şimdi cok kızıyorum Allah'ın gucune gider sakın boyle demeyin duşunmeyin diyorum... normal yollardan cocuğumuzun hemen olmayacağını hatta ilk soyleyen doktora gore hic cocuğumuzun olamayacağını oğrendiğimde dunya başıma yıkılmıştı o gun dun gibi aklımda yıl 2007 doktorun boşuna uğraşmayın kendinizi yıpratırsınız,evlatlık alın yada cocuk her şey değil dediğini unutmadım... sorunumuz azospermi genetik kaynaklı 47xxy hatırlıyorumda ilk duyduğumda o ne demiştim şimdi ise azosperminin tum ceşitlerini oğrendim eşimin kucukken gecirmiş olduğu ameliyat ve doğuştan gelen gen bozukluğu... doktorların bize verdiği şans coğuna gore %30 ama tedavi olduğum hastanede %50 demişti buyuk umutlarla 1 tanecik sperm umuduyla 2008 yılında ilk tup bebek tedavime başladım..sonucum negatif oldu ama şukurler olsun eşimin microtese ameliyatı sonucu bol miktarda sperm bulundu ve 4 tup donduruldu ilk denemem ve ilk negatif sonucum olmasına rağmen kendimi kısa surede toparladım ve 2. Tedavim icin gun saydım tam 1 yıl sonra 2009 yılında tekrar başladık tedaviye bu sefer daha umutluydum kendimden daha emindim cunku kendimi tecrubeli goruyordum tedavim sorunsuz ilerlerken birden benim kan değerlerim yukseldi ve transferimin yapılamayacağını oğrendim coğunuz bilirsiniz ohss gelişti bende.bunada tamam dedik 2 ay sonra dondurulan embriyolarım transfer edildi kaliteleri guzeldi ama sonuc yine negatif yine husran ben bu kez cok daha fazla uzuldum ama zaman her şeyin ilacı acınız gecince yeni tedavi icin tekrar plan yapıyorsunuz… bu kez hastaneyi değiştirme kararı aldık binbir sıkıntı cekerek bu kez ist. gitmeyecek kendi bulunduğumuz şehirde yeni acılan tup bebek merkezinde başlayacaktık tedaviye… tabi eşimde tekrar sperm bulunma ihtimali olmamasından dolayı istanbuldaki merkezde dondurulan kalan 3 tup spermin ikisini buradaki merkeze taşıdık… orası da ayrı bi sıkıntı ne zorluklarla geldi 12 saatlik yolu eşim 8 saatte geldi ucağa almadıkları icin mecburen arabayla zaman kaybetmeden getirdi şukur spermler sağ sağlim geldi ben 3. Tedavime yeni bir merkezde yeni doktorlarla ve yeni umutlarla başladım. Bu merkez ist. daki hic benzemiyordu cok guvenemiyordum icim rahat değildi ama bi kere başladık 3. Gun 3. Kalite 3 embriyo transfer ettiler bana hic ama hic umudum yoktu ben sonuc icin 12 gun sonrayı bekleyemedim ve eşimden habersiz merkeze gidip test yaptırdım negatifi boşu boşuna beklemek istemiyordum . ama o gecmek bilmeyen 2 saat sonucunda pozitif sonucu aldım ben şok icindeyim doktor hamilesin diyor ama ben anlamıyorum gercekten mi diyorum dunyalar benim olmuştu bende hamileydim anne olacaktım Allahım ne mutluluktu hic unutamıyorum goz yaşları icinde eşimi aradım oda ağlaya ağlaya merkeze geldi annemi kayınvalidemi aradım herkes mutluluktan ağlıyor… evet hamileydim bi tanecik mercimeğim tutunmuştu bana icimde buyuyordu taki kalp atışlarını dinlemeye gittiğimizde minik kalbinin atmadığını oğrendiğim zamana dek… zorla bulduğum bebeğim beni bırakmıştı.. bu benim icin cok buyuk bir yıkım olmuştu… o an olmek istediğimi duşundum cok ağır gelmişti… .rabbim affetsin beni boyle duşunduğum icin… bir hafta sonra kurtajla bebeğim alınarak son umudumu da kaybettim… uzerinden 1 yıldan fazla bi zaman gecti ben artık tedavi felan duşunmuyordum olacağını da duşunmuyordum cunku ama eşimin ısrarı ve aileminde isteği uzerine son bir kez denemek istedik yıl 2012 ocak ayı… bu kez yine istanbula gelmek istedik cunku ordaki merkezde negatiflerimde olsa memnundum hemde 1 tup dondurulmuş spermimiz vardı… bu kez tedavi surecim cok kolay gecti eşimde yanımdaydı takiplere hep birlikte gittik benim icin cok moral olmuştu… opu gunu geldi ogun spermlerimizin durumuna gore eşimi ameliyata alacaklardı cok şukur gerek kalmadı kalitesi iyi olan spermler varmış iclerinde beni opuya aldılar ve 11 tane yumurta toplandı… bunun 9 u dollendi 7 sinin kalitesi iyi dendi… transfer icin 5. Gunu bekleyeceklerini soylediler 5. Gune 3 tane embriyom kaldı iclerinden birinin kalitesi 2. Derecede diğer ikisininki ise 3. Kalite… bunada şukur dedik ve transferim yapıldı.. bu kez transferimi merkezin sorumlusu prof dr. yaptı… sonucum 9 gun sonra belli olacaktı eşim işi gereği sonucu oğrenmeden memlekete dondu ben de kayınvalidemle gittim hastaneye… o gecmek bilmeyen 2 saat sonucunda artık ben dayanamadım ve hayırlısı diyerek sekreterliğe doğru sonucum cıktımı diye sormaya gittim… evet cıktı bekleyin sizi doktorunuzla goruşturecez dediler aman Allahım yinemi olmadı dedim icimden sonuc negatifmi ki dedim hayır pozitif dediler Allahım ben havalara uctum gozyaşalarım yağmur gibi akmaya başladı değerimde cok iyiydi 9. Gun olmasına rağmen 157 cıkmıştı…ben bi taraftan kayınvalidem bir taraftan hem ağlıyoruz hemde haber bekleyen eşimi ve annemi arıyoruz hastanedekiler şaşkın bir halde sevincimizi paylaşıyor bizimle… eşimi aradım mutlu haberi verdim başardık Rabbim bu seferde nasip etti dedim nasıl sevindi sevincten cıkıp gelecek nerdeyse… iki sonra test tekrarı yaptık ve değerim 2 ye katlandı tabi benim korkular bitermi kalp atışlarını duymadan hamile olduğuma inamam dedim ve 3 hafta sonra kalp atışları duymak icin gittik onun oncesinde ben kendi kendimi yedim yinemi atmayacak diye ama oyle olmadı Rabbime şukurler olsun pıt pıtları duyduk hemde doktor amcamız aynı sesi iki kez dinletti ikizlerimiz olacakmışşş cok şukur zor gecen bi hamilelik donemi sonucunda kızım elifi ve oğlum emiri kucağımıza aldık size bu yazıyı beşik sallarken yazmak varmış nasipte.. inşallah benim hikayem sizlere umut olur arkadaşlar yazabildiğimin en kısasını yazdım sizlere okurken sıkılmayın diye… inşallah benim yaşadığım mutluluğu Rabbim sizlere de nasip etsin… benim gibi 4 kişilik geniş aile olun sizlerde… bazı zorluklar yaşanmadan mutlu olunmuyormuş 6 yıllık mucadelem sonucunda oğrenmiş oldum o gunleri hic hatırlamıyorum bile sizlere yazarken anıverdim… İnş. Rabbim hepinizin gonlune gore versin evlat kokusunu tum evlerimize nasip etsin…
gelinciğin başarı hikayesi:))
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- gelinciğin başarı hikayesi:))