Herkese merhabalar.
Cok uzgunum. Biraz konuşmak icin konu acıyorum.
Dayım somestr tatili icin memlekete gelmişti. Evliliğinde yıllardır problemi vardı, iki cocuğu var, alkol bağımlılığı var. Gelmeden once resmi olarak boşanmışlar, ancak evleri daha ayırmamışlardı, buraya geldiğinde oğrendik ki bu kış soğuklarında coğu gece arabada falan kalmış. Mayıs ayında emekli olup memlekete donecekti. O zamana kadar bir şekilde idare ederim diye duşunmuş. Buraya geldiğinde perişan haldeydi, bir iki hafta rapor aldık, gorev yerine donmedi, biraz burada toparlasın dedik.
İki gun once birden fenalaşmış, nefes alamamaya başlamış, acilden yoğun bakıma almışlar. Covid şuphesiyle. Yapılan rontgen vs. de akciğerinde buzlanma gorulmuş. Ancak testleri negatif cıkıyor. Ucuncu testi hala negatif. Etrafta covid olan da yok, yaşlı insanlarla kaldı bugune kadar hickimse de hala bir belirti yok. Neyse, covid protokolu uygulanıyor şu an entube ettiler, saturasyonu seksenin uzerine cıkmıyormuş, doktor hic umutlu konuşmadı. Tabi karaciğeri de bitik durumda. Tedaviyi kısıtlıyormuş. Şimdi her an haber bekliyoruz, eski eşi cocukları da geldiler, yoğun bakım kapılarında oyle duruyoruz.
Cok uzgunum ya, dayıcığım kimseyi incitmeyen, duşunceli, gorduğum en nazik insandı. Kimseye bir yuku yoktu. Oğrencileri, tiyatro vs vakit gecirirdi. Buraya geldiği son gunlerde hep cocukluğunu anlattı, gencliğini, eski gunlerden konuştuk hep. Sakin kalamıyorum, annem, teyzem bitmiş durumda. Anneannemle dedemin daha haberi yok, eve geri donecek diye odasını falan temizlemişler. Oyle bekliyorlar. Elim hep telefonda.
İnandığınız ne varsa onun uzerine dua, iyi dilek bekliyorum sizlerden. Ya da bu şekilde entube olmuş, sonra geri donmuş hastalarınız varsa anlatın, belki bir mucize olur...