Sevgili arkadaşlar, bu son pandemi doneminde biraz sarsılmış olsak da eşimle gercekten guzel giden bir evliliğimiz var. Birbirimizi cok seviyoruz. Bana karşı ilgisi sevgisi ve sefkati gercekten cok guclu. Tartışsak bile hemen anında ozur diler (ben haksız olsam bile), birbirimize cok duşkun ve bağlıyız ancak eşim yalan soyluyor.
İrili ufaklı yalanlar.
Sadece bana değil annesine babasına, ablasına, bazı arkadaşlarına vb. Sebebi de "uzulurler, babam kafasına takar" vb. Bana soylediği yalanlar icinse "sen cok pimpiriklisin, kafana takardın, uzulurdun, tartışma cıkardı keyfimiz kacardı" vb
Mecburen yalan soyluyormuş keyfinden değilmiş.
Tamam kendimi de sorguladım acaba ben cok mu tepki veriyorum bazı şeylere? adam rahat edemiyor mu? diye ve bu konuyu da defalarca konuştuk. İnanın cok anlayışlı bir insanın hatta pek cok kadının kabul etmeyeceği ya da sorun cıkartacağı konuları kabul ettim, sorun cıkarmadım vs onunla empati yaptım hep. Ama yine de yalan soylemek onda alışkanlık olmuş adeta.
Bu durum benim ona karşı olan guvenimi oldukca zedeliyor artık. Ben cok sevdiğim icin herşeyi affedebilirim ama yalanı affedemem. Bu durum beni cok rahatsız ediyor. Ben ona hic yalan soylemem mesela, olduğu gibi herşeyi anlatırım, sorunca neyse onu soylerim, bazen tartışırız ama neticede anlaşırız. O niye yalan soyluyor?
Yalanları "Beyaz" yalan niteliğinde şeyler kotu bir niyeti yok ama benim yalanın beyazına da siyahına da moruna da pembesine de tehamulum yok. Sizlerin de eşlerinizle aranızda "beyaz" yalanlar oluyor mu? normal bir şey mi bu? ben mi abartıyorum? Yoksa haklı mıyım? Haklıysam ne yapayım? ne kadar konuştuk bu konuyu ama değişmedi.
Ornek isteyenleriniz olacaktır. en son orneği vereyim. Evelsi gun evden cıkarken yanına para almaya unuttuğunu fark ettim. Aradım telefonla "Sen para almaya unutmuşun" dedim "Yok ben aldım merak etme" dedi. Almamış, almadığını soyleseymiş ben telaşlanacakmışım. Telaşlanmayacaktım, ya don eve al diyecektim ya da yanındaki arkadaştan bir 20lira iste sonra veririz, diyecektim. Arkadaşından da isteyememiş cunku biz pandemi nedeniyle hala dikkat ediyoruz, dışarıda maske takıyoruz, mecbur kalmadıkca paraya vb dokunmuyoruz (ya kredi kartı kullanıyoruz ya da para ustunu vs poşetle alıyoruz elle dokunmamak icin ya da ellerimizi dezenfekte ediyoruz ). Bu yuzden soylememiş arkadaşından da istememiş benden korkusuna. Başka yalanlar da var orneğin eski eşine para gondermiş benden gizli, ben eşimin telinden whatsapla kendime gondermek icin foto cekerken, whatsap yazışmalarını gordum tesadufen. eski eşi bundan para istemiş (buyuk bir para değil) bu da gondermiş. Bana soylememiş cunku eski eşine cok kızmış, bir kereliğine gondermiş, bana soyleseymiş keyfimiz kacacakmış falan. Eski bir cekme karavanımız var, onun dolaplarını yeniletmiş marangoza benden gizli, bana soyleseymiş ben "hayır" diyecekmişim vs. bunun gibi şeyler.