Oncelikle herkese hayırlı gunler. Şu anda oturduğum binada ses yalıtımı yok sanırım, sesler olduğu gibi karşı tarafa geciyor. Benim salonum ve mutfağım birleşik 2+1 bir dairedeyim. 1 kucuk odam 1 de yatak odam var. Oturma odasında L koltuğum var ve diğer odaları oturma odası yapamıyorum sebebi de şu. Kucuk odaya l koltuk sığmıyor sığsa bile oturma odası yapılabilecek bir yer değil camaşırlık gibi bir yer. Hadi koltuğu yatak odasına alayım buyuk odayı yatak odası yapayım desem yatak en kucuk olmasına rağmen gene kucuk odaya sığmıyor. Mecburen ki zaten mimarisinde de yapıldığı uzere oturma odasını standart olarak kullanıyoruz. Ve oturma odamın hemen yan tarafı komşumun yatak odasına bitişik. Ben ve eşim vardiyalı sistemde calışan insanlarız. Birden fazla vardiya sistemimiz var. Orneğin 16.00 gece 00.00 gibi. Şimdi ben bu vardiyadan sonra eve gelip direk uyuyamıyorum cunku gece gec yatmış oluyorum otomatik olarak uyumam gece 3 u buluyor. İnsanız sonucta televizyonu da acıyoruz. Ama en kısık seste acıyoruz. Yani şoyle duşunun tv ile bilgisayarı birbirine bağladık. Bi video yada film acıyoruz mesela tv nin en kısık 1. Sesi bilgisayarın en kısık 1. Sesi videonun en kısık 1. Sesine ayarlayıp o şekilde izlemeye calışıyoruz ki sesi zaten duymadığımız icin alt yazılı olan filmleri tercih ediyoruz. Ben miyop olmama rağmen yarım yamalak izlemeye calışıyorum. Birbirimizle konuşurken de en kısık tonda konuşuyoruz ve birbirimizi duyamıyoruz. Musluğu bile acmaktan korkuyoruz. Ve eşimle bana eski eleman olduğumuzdan genellikle akşam ve gece vardiyaları yazılıyor. Neyse asıl sorunum şu biz gecen gece eşimle vardiyalarımız kırk yılda bir denk gelmiş gece 12 de film izlemek istedik. Yine aynı şekil en kısık seste alt yazılı film actık. Sonrasında da fısıltıdan daha yuksek normal ses tonumuzdan daha alcak bir ses ile birbirimizle muhabbet ettik. Daha 2. Cumlemizde yan komşu duvara vurdu. Neye uğradığımızı şaşırdık. Eşim sinirlendi bu ne ya biz bu kadar dikkat ederken 2 kelime ediyoruz taktak vuruyorlar diye soylendi. Komşumun evi de benim evim de aynı ev sahibinden kira. Ve biz artık eşimle adam gibi evde vakit geciremiyoruz konuşamıyoruz bile. Bunu yapmaları gercekten hak mıdır. Yani ben ne yapıcam gercekten artık bilemiyorum. Komşumuzu rahatsız etmemek icin elimden geleni yapıyorum fakat bu kadarı da bana fazla gibi geldi gercekten. Başka yere taşınamıyoruz kira fiyatları cok fena. Boyle bir durumla karşılaşan durumu cozebilen var mıdır