Merhabalar. Bu sorunumu paylaşmak icin hesab acdım.
Bizim evimiz henuz hazır olmadığı icin kirada kalıyoruz. Ev hazır olduğu zaman eşimin annesi babası da bizimle kalıcak. Eşimin maddi durumu o kadar iyi olmadığında aile desteği alıyor. Kendim evden calışıp eşime destek amaclı bi miktar ben de kazanıyordum.ama doğumdan sonra bırakmak zorunda kaldım cunki yetişemiyorum olmuyor. Kısaca bir nevi gercekten eşimin ailesine muhtac gibiyiz. Cok zoruma gidiyor. eşimin umrunda değil ama. Şimdi gelelim esas konuya.Şimdi benim sorunum eşimin annesile. 40 gun oldu doğum yapalı. Doğumumdan 10 gun once kayınvalide yanıma geldi bana yardım icin. O geldi geleli laf atmalarından bunaldım sıkıldım darlandım. Onceden de boyleydi ama uzaktaydı diye umursamıyordum. Ben yuksek tansiyonla doğum yapdım. Tansiyonum duşmek bilmediğinden acil amelliyata alındım. Evden ameliyyat icin cıkarken kendini paralayarak "aman cocuğa bir şey olur gidelim" diyerek beni uzdu. Annem de o gun yanımdaydı doğrusu o an ben bile bebeği duşunmezken kadın beni umursamadığını gozumu gozume sokuyordu. Cok kuruntu yapmışsın derseniz oncesinde tansiyonum cıkdığımda eşim uyuyordu gece. Eşimi uyandırmak istediğimde uyandırma napıcak ki sana demişdi. İşden gelmiş yorgun uyusun. Bebeğin haraketleri durdu diyerek bi yoklama yapıyım dedim kendimce kadının rengi solmuşdu. Ama bunlar bir yana bu kadın benim ailemle ilişkimden hic mi hic haz etmiyor. Sanki istiyor ki ben ailemi bırakayım annem de kendisi babam da kayınpederim olsun. Ne zaman kardeşlerimden bahs etsem ağzını buzup kardeşin de iyisi diyor. Bana nefret etdiği eltisinden hikayeler anlatarak kardeşlerime laf atıyor. Mesale bi kere kardeş guzel şey insanın desteği oluyor dediğimde "aman ne kardeşler var. Benim eltim kendi ablasının kayınvalidesiyle kavga edip onu komaya salmış"mış Ben de neden ben kardeşlerimden bahs edimce boyle şeyler anlatıyorsunux dediğimde senin kardeşlerinle işim yok soyluyom işte. Ama seninkileri de bilemeyiz diyor. Şimdi boyle kaba demiyor yumuşak ama aşırı sinsice. Doğumundan sonra annem 3 gun bunların evinde kaldı diye ( kendi evim diyemiyorum artık) annemi uygun bir şekilde evinden kovmuşdu. Ben anneme anne nolur bugun de kal dediğimde icine icine k8nuşur şekilde "yer yok bizde biz herşeyi yapariz diyerek" sinsi gulumsemi yaymışdı suratında yine. Ablam kızımı gormeye geldiğimde anahtarı unutmuş evine gidemiyordu. Ablam da biz gidelim sokakta bekleyelim diyordu. Ben de ablama bunu kayınvalidemin yanında soyle bakalım ne diyecek dedim. Aynı şeyi soylediğinde ben de "hava soğuk nereye gidiyorsun" dedim. Kayınvalidem "eşim şimdi dışardan geldi o kadar guzel hava var ki" dedi yani ablamı da usulca kovdu. Ama yine de lohusa halimle susuyordum icime atıyordum.sonra bi gun bizi ev sahibi evden atdı. Taşındığımız gun ben bebişimi de alıb annemlere gitdim bebek sersefil olmasın diye. Ama bu kadın onu da istemiyordu. Eşi dedikden sora aklına batdı ki evet bebekle zor olucak diye. Eve taşındılar ben de akşamına geri geldim yeni eve. Ertesi gun eşim erkenden işine gitdi. Ben bebeğimin altını değiştiriyordum bu kadın hep gelirdi bana yardım amaclı. Beni hep telaşa verir surukli aman cok soğuk bebek uşudu zaturre olucak gibi laflar. Bende yine aynı şeyi soylediğinde "zaturre zaturre diyip durmayın" bizde boyle laf var "şeytanın adını cek kulağını bur" gulumseyerek onu soyledim yanı kotuyu cağırırsan gelir. Kadın odadan cıkdı geri donup bana suratını ekşiderek "sen bana konuşmayı oğretemezsin" diyerek cıkışdı. İşte o an zincerlerin kopuşu oldu bende. Tam 1 ay icime atdıklarımın hepsini saydırdım ona. Babamı arayıp beni burdan hemen almasını soyledim. Kadın şok oldu. Evi terk edeceğim aklının ucundan gecmiyordu. Babam goturdu beni.akşam eşim gekdi konuşduk kendisi anneci olduğu icin annesinin yaptıklarını hepsine iftira dedi. annesini seviyor annesi tabi sevicek ama bu salak kocam beni de seviyor biliyorum. Berbad durumdaydı. Napıcağını şaşırmışdı. Neyse ben 3 gun annemlerde kaldım. Sonra eşimle şart kesdim. Annenle konuşmayacağım,onun pişirdiğinden yemicem, cocuğumun hicbir şeyini yapmayacak, sadece senin kazandığın parayla hem karnımı doyuracağım, hem ustumu tamamlayacığım, paran bitdiğinde aclıkdan olurum annenin kocasının parasıyla alınan şeyden yemem. Eve dondum aynı şeyi uyguluyorum. Ama kadın gelip benle konuşmaya başladı hicbir şey yokmuş gibi. Ben hicbir şekilde konuşmuyorum bi odanın icine tıkılıp kaldım. Oğlu gidip annesi ne yapsa onu yiyor. Bense evde herşey olmasına rağmen gidip kocama yenisini aldırıp yapıyorum işimi. Cunki coğu şeyi kayınvalide gelirken koyden getirmişdi. Torununu saklamıyorum kendisinden gelip goruyor eskisi gibi olmak istiyor asla izin vermiyorum. Şunu soyleyim kadın benim yemeyime gibi yedirirdi. Yani yardıma gelmişdi ediyordu yiğidin hakkı yiğide. Ama benim aileme saygısızlığına dayanamıyordum. Ufacık problemin bu kadar buyumesi zaten onceden birikmişler. Evden gitdiğimde bebeğimin 40kı bile cıkmamışdı. Sizce cokmu buyutuyorum yoksa tutduğum yolda devammı. Lohusalıkdan mı tum bunlar.? Bunu ilave ediyim kadın şu an bana hicbir faydası yok ama gitmiyor kocası da koyde. Evini işgal ederim diye korkuyor sanırım