merhaba arkadaşlar;
Bu platformda bazı arkadaşlar beni tanır 2010 yılından beri tup bebek tedavisi ile haşır neşir oldum. Hikayemi sizlerle paylaşmak isterim:
2008 yılının Aralık ayında evlendik, 6 ay sonra bebek isteğiyle doktor seruvenimiz başladı. Once hic bir sorun yok dendi tedavi olarak klomen+catlatma iğnesi verildi, yine bekledik ama hic gebelik olmadı. 2010 yılında gittiğim doktor rahim filmi istedi cok acılı bir şekilde aynı gun (anestezisiz) 2 defa cektirmek suretiyle (hayatımın en zor gunlerinden biriydi) tuplerimin ikisinin de tıkalı olduğu ortaya cıktı. Yani ben 2010 yılının eylul ayına kadar neredeyse 2 yıl boşuna beklemiştim. Ama şoyle duşunuyorum Rabbim nasip edecekse olurdu zaten demek ki zamanı değilmiş. 2010 yılının Ekim ayında ilk tedavime başladım. Kısa protokol ile pozitif sonuc aldım. transferin 8. gunu kanamam oldu doktorum hemen kan verip değerime bakmamı soyledi ve kan tahliliyle hamile olduğumu oğrendim. Meğer o kanama yerleşme kanamasıymış. 2011 temmuzunda oğlumu kucağıma aldım. Sonra oğluma bir kardeş istedik ve 2013 yılının temmuz ayında tekrar merkezimizin yolunu tuttuk oğlumun dondurulmuş kardeşleri vardı ve ikisi de 5. gun blastokist embriyoydu yani kaliteli embriyoydu ama sonuc negatif bu bizi cok şaşırttı biz eşimle hemen hamile kalacağımı duşunuyorduk 2 ay bekledik ardından tekrar bir kısa protokol ile tedavi veeeee sonuc yine negatif Biz iyice şaşkındık artık olmayacak herhalde diye duşunmeye başladık ve be oğlum adına cok uzuluyordum. 2013 Aralık ayında histeroskopi oldum aynı zamanda rahime cizik atıldı. Ocak 2014 de tekrar bir tedavi surecim başladı bu kez uzun protokol ile başladık. Cok şukur bu tedavim pozitif sonuclandı ve 2014 yılının Eylul ayında kızımı kucağıma aldım. Rabbime şukurler olsun 2 evlat bahşetti inşallah sağlıklı sıhhatli buyuturum onları. şimdi oğlum 5 kızım 2 yaşında. Merkezimdeki doktorlarım da ilk gittiğim doktorum gibi tuplerimin ikisinin de tıkalı olduğunu onayladı ve tup bebek dışında hic şansım olmadığını soylemişti. Tupler tıkalı olunca tuplerin icerisinde gercekleşen dollenme gercekleşmiyormuş. Şimdi gelelim hikayenin esas konusunda; 9 Ağustos 2016 da adet oldum ve adetimin bitiminde duğun icin memlekete gittik 5 gun kaldık donduk donduğumuz gun eşimin bir akrabası vefat etti ve biz eşimin memleketine gittik 3 gun orada kalıp tekrar donduk bu esnada ikimiz de calışıyoruz ve her hafta sonu bir koşturmacayla uğraştık. bayram oncesi alışveriş icin bulunduğumuz ilceden il merkezine alışverişe gittik ben de o tarihlerde adet olucaktım ama 1-2 gun gecikti. Canım inanılmaz sarımsaklı yoğurtlu makarna istiyor eşime diyorum o da "alış-veriş merkezinde nereden bulayım" diyor ama ben bu isteğime engel olamıyorumhafta ici mesai var sonrasında bayram tatili girecek ve ben o hafta adetim gecikti diye menapoza girdiğime karar verdim dedim ben o kadar yumurta toplattım ve menapoza girdim uzuntuden olucem bu yaşta menapoz fikri beni deli ediyor. Geceleri ateş basıyor uyanıyorum sonrasında bir uşume geliyor Allahım ben menapoza girdimmmmmmm diye ağlayacağım neredeyseArefe sabahı yani 11 Eylul 2016 da yataktan kalkınca mide bulantısıyla banyoya koştum sonra da kızdım kendime Beyin bu işte ne cabuk hamile psikolojisine giriyor adet gecikince halbu ki ben menapoza girdim diye soylendim. Cunku tıbben hamile kalmamın imkanı yok eşim carşıya cıkacaktı bayram icin gerekli malzemeleri alacak malum ertesi gun kurban bayramı ona bir tane gebelik testi almasını soyledim hic imkanı yok ama yine de emin olalım dedim o da ya yoktur bişey dedi guldu akşam testi getirdi ben sabah birikmiş dirarla yaparım dedim ve yattık. Gece saat 04:30 da tuvalete kalktım ve birden test aklıma geldi amaan yapayım da gunduz elime dolanır dedim ve testi yaptım daha 1 dakika bile gecmeden birde ne goreyim hayatımın en anlamlı iki cizgisi ben şok hamileyim gecenin o saatinde ne yapacağımı şaşırdım Rabbim diledikten sonra olmayacak hicbirşey yok arkadaşlar yeter ki "O" dilesin şimdi 7+5 gunluk hamileyim hala inanamıyoruz ve cok şaşkınız Rabbim isteyen dileyen herkese anne olmayı nasip etsin inşallah