Merhaba. Benim derdim kayınvalidemin kendi ihmali yuzunden şu an bana yaşattığı stres. Cuma gunu kayınvalideme gittik. Gideceğimiz 1 hafta oncesinden belliydi. Gittiğimizde halsiz gorunuyordu. Bizim icin hazırlık yaparken yorulduğunu, kolunu ağrıttığını soyledi. Bir gece orada kaldıktan sonra kendi annemlere gittik bir gece de orada kalmak icin. Annemlerden donduğumuzde KV arayıp pcr testi olduğunu soyledi. Meğer bizim gideceğimizi bildiği halde o hafta bir cenaze evine ziyarete gitmiş. O gece biz gelmeden once ateşi varmış, parol icmiş, biz gelene kadar toparlamış. Biz korkmayalım diye de bize bir şey dememiş. Arkamızdan kotuleşince gidip test yaptırmış. Şu an kendimden cok, onun ihmali yuzunden annemlere virus taşımış mıyımdır diye endişeleniyorum. Test sonucu pozitif cıkarsa arayıp gecmiş olsun bile demek istemiyorum. Zaten kendi annemlerin derdine duşeceğim o zaman. Acıkcası uzun bir sure kv'ye bir daha gideceğimi bile sanmam. Cok kızgın ve endişeliyim. Eşim surekli o kadar cabuk bulaşmaz deyip duruyor ama sırf panik yapmayayım diye konuştuğu icin beni sakinleştirmiyor.
Sizce bir gece orada kalmayla annemlere de hemen taşıyacak kadar bulaşmış olabilir mi?
**Ailemizden kendilerini eve hapsetmelerini istiyormuşuz gibi anlayanlar olmuş sanırım. O yuzden bu ek bilgiyi paylaşayım: Biz bu ay tup bebek tedavisine başlıyoruz. Zaten bir kez Covid olduk ben ve eşim ve bu yuzden ertelendi tedavimiz. Hem stresten uzak olmamız lazım hem de hastalanıp tedavimizi tekrar riske atmamamız lazım (maddi kayıp da oluyor boyle). Bu yuzden eşim evden calışmaya başladı. Ailelerimiz ile de konuşup tedavi boyunca goruşebilmemiz icin maksimum dikkat etme konusunda anlaşmıştık. Ayrıca dikkat etse de bulaşabilir elbette, ama benim kzıdığım konu belirtilerini saklaması.