Bebeğim 6 aylıktan beri raporlu olarak alerji maması kullanıyor. 1 yaşından sonra hakkı bitiyordu, biz de alerjisi de gectiği icin normal mamaya geciş yapmaya başlamıstik ki bu kullandığımız mamanın geri cağırıldığı haberi geldi. Geri cağırma/cekilme firmanın gonullu olarak yaptığı bir şey cunku ana merkezin olduğu ulkede 4 bebek hastanelik olmuş enfeksiyon sebebiyle. Bakteri bulunmuş fabrikasında.
Elimizde 3 kutu daha vardı. Cok uzun telefon trafikleri sonrası firma resmen sunu dedi: Mamaları geri alırım imha icin ama ne parasını oderim ne de başka urunle değiştiririm. Eczacı da bana "raporla aldınız zaten para odemediniz ki?" diyor. Sanki eşim ve benim toplamda 40 seneyi gecen sgk primi odemelerimiz onemli değilmiş gibi. Zaten parasını istemiyoruz, başka bir urunleri olan mamayla değistirmelerini istiyoruz. Ayrıca elinde o mamadan stok olan ailelere de uzuluyorum. Bir kutusu galiba 200 tlye yakın ve ek gıdaya baslamayan bir bebek ayda 8-9 kutu bitirir. Yani bebeğimin bu riskli mamayı kullandiğina mi yanayım, firmanın "istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz haberleri var" diyip devletin parasını cope atmasına mı yanayım, bir eczacının aldığımız ilacları devletin bize beleşe verdiği bir şey gibi gormesine mi yanayım bilemiyorum. Bu sorunu yaşamış ve cozmuş biri varsa oğrenmeyi cok isterim. Ve buraya kadar okuyan olduysa bu sıkıntımı paylaştığınız icin teşekkurler. Cok sinirlendim ve paylaşmak istedim.