Gorsel iletişim tasarımı mezunuyum, medya sektorunun arkasında calışmayı onceden cok istiyordum ama mezun olduktan sonra gordum ki bu işler torpilsiz ya da daha nazik deyişle referanssız olmuyor. Biraz internet uzerinden işler yaptım ancak mezun olduktan sonra gecen 1,5 senede yavaş yavaş cok soğudum. Gno ’m 3,50 civarıydı, hocalarım da beni seviyordu sırf bu sebepten yuksek lisansa başladım. Ders donemi de online olduğu icin (gecen sene) 3,90 civarı geldi yine gno ’m. Bu sene tez donemindeyim ama dedim ya aşırı soğudum sektorden ve yl ’yi bitirsem bile doktora yapabilecek miyim bilmiyorum. Bu arada tezim dijital medya alanında olduğu icin katkısı olur diye bu sene aoften bilgisayar programcılığına başladım. Ve fark ettim ki yazılım, programlama konuları bana ilgi cekici geliyor. Keşke en başından iletişim alanında değil de bilgisayar veya endustri muhendisliği okusaymışım diyorum. Acıkcası buralardan da cok umudum yok bahsettiğim bolumleri okusam yurtdışına gidip calışma ihtimalim de cok daha yuksek olurdu. Bu aoften okuduğum bolumden dgs ile muhendislik bolumlerine geciş yapılıyor bu arada ama yaş 25 cok gec kaldım. Birkac gun once annem evlenmemi istiyor diye konu acmıştım burada belki gormuşsunuzdur. Kadın bakıyor yaşıtlarıma atanıyorlar, iş guclerini yerine oturtuyorlar, uzerne evleniyorlar ben hala okul ders şu bu uğraşıyorum ve bu yuzden surekli eleştirip duruyor. Ben zaten aşırı pişmanım o da boyle ustume gelince kendime cok kızıyorum, ne yapacağımı o kadar bilmiyorum ki bazen bunalımda gibi hissediyorum