Meis-Kaş arasını aynı gun 4 kez yuzerek gecen Alsaran, İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 51 ve 54 yaşında iki kez yuzerek gecti. Bu yuzme etkinlikleri sonrasında Alsaran, Manş'ı iki kez gecen uc Turk'ten biri ve Manş Denizi'ni gecen en yaşlı Turk oldu.

Ayrıca Alsaran, New York'taki Manhattan Adası'nı da yuzerek gecen ilk iki Turk erkekten biri olarak "Triple Crown of Open Water" unvanını aldı. İrlanda'daki uclu tac olan "Irish Triple Crown"ı kazanmak icin 19 Eylul'de İrlanda'ya giden Alsaran, 19 kilometrelik Baltimore-Fastnet Deniz Feneri arasını 7 saat 35 dakikada yuzerek gecti. Alsaran, 13-17 derece hava, 16-17 derece deniz suyu sıcaklığında bu parkuru yuzduğunu anlattı. Bu başarıyla Irish Triple Crown'ın ikinci parkurunu tamamladığını belirten Alsaran, "Gururluyum, bunu başaran ilk Turk'um. Orada Turk bayrağımızı dalgalandırdım." dedi. Yuzerken kendisine yunusların da eşlik ettiğini soyleyen Alsaran, "Yanıma geldiler, benimle yuzduler ve guzel de bir goruntu oldu." diye konuştu. İrlanda'daki Baltimore-Fastnet Deniz Feneri parkurunun ardından şimdi son ayakta Galway'de yuzeceğini anlatan Alsaran, şu ifadeleri kullandı: "Burası 11 kilometre, daha kolay olacağına inanıyorum ama deniz daha soğuk, 15 derece. Bunu da başarmam halinde Irish Triple Crown'ı kazanmış oluyorum. Bunu kazanan ilk Turk olacağım. Şu anda zaten bu alanda ilk 10'a da giriyorum. Britanya Krallığı dışında bunu ilk başaran kişi ve Turk olarak tarihe gecmek istiyorum. Dunyada uclu taclara cok rağbet var. Ben de şimdi 'uclu tac avcısı' oldum." Bu gibi faaliyetlerde bulunanların bakanlıklar ya da ilgili federasyonlarca desteklenmesi gerektiğini belirten Alsaran, yol, tekne kiralama, organizasyon, tescil işlemleri gibi ceşitli kalemlerde ciddi masraf yapıldığını kaydetti. İstanbul Buyukşehir Belediyesinin lisanlı sporcusu olarak, herhangi bir sponsor desteği bulunmadan bu yolda ilerlediğini dile getiren Alsaran, "Takdir edilmeyi de beklersiniz ancak bunları da goremiyoruz. İmkanlarım el verdiği surece bayrağımızı gururla dalgalandırmayı surdurmek istiyorum. Yeni başarılarımı insanlarla paylaşmak, onlara cesaret vermek istiyorum." dedi.