Kızlar gunaydın.. Diyeceksiniz ki karga b.kunu yemeden ne işin var bdv de.. Pandemi sebebiyle 1 hafta evden 1 hafta ofise giderek calışıyorum evdeyken mesaim 9da başlıyor normalde mesainin başlamasının son dakikasına kadar uyurum ama şuan gozumu kırpmıyorum oturdum bilgisayar başına. Sinirlerim acayip tavan yaptı.
Dun eşim arkadaşlarıyla iş cıkışı organizasyon yapmışlar eğlenmeye gittiler alkolsuz bi ortama neyse bende annemlere gittim. Bir akrabamıza gecmiş olsun ziyaretine gidecekler bende ayıp olmasın bende gideyim diye duşundum. Eşim akşam 10 gibi annemlerden beni aldı. Eve giderken kayınvalidemlere uğramak istedi tamam dedim gece saat 11e geliyor kayınvalidemlere gidiyoruz. Ters cıksam bozulcak en iyismi gidelim dedim neyse orda oturduk ettik falan. Ben genelde kaynanamların sidik yarışı ve karşısındakini eziklemeye calışma muhabbetlerini pek sevmediğim icin ve babam anjiyo oldu sadece telefonda gecmiş olsun diyip geciştirdikleri icin son 1 haftadır falan (1 hafta da 2-3kez gittik) soğuk duruyordum duruyormuşum hatta biraz mesafeliydim ama tamamen soğuk durduğumun farkında değilim tabi. Cok guzel bi iş fırsatı yakaladım iş başlangıcı yaptım ağızlarının ucuyla hayırlı olsun deidler eşimin kardeşi hele hic ne hayırlı olsun ne de bişi dedi babamın anjiyo olmasına bile bi gecmiş olsun demedi. Onemli mi ? Benim icin onemli sonucta tuz ekmek olmuş iki aile... Eminim ki kendileri aynı durumda olsaydı ve benim ailem onların yaptığı gibi yapsaydı benim ailemden kotusu olmazdı..
Neyse tatil muhabbeti cıktı bayramda bi yerlere gitmekten bahsettik. Kayınpeder dedemin yazlığına gitmemizi soyledi . Benim dedemin yazlığını ne diye duşunuyorsun bilmiyorum ben mi cok hassas olmaya başladım ama her hareketleri yarış ve ezikleme olduğu icin ve duşunce yapısında kız evlatlar her zaman geri plandadır gibi sığ bi duşunce olduğu icin hep benim ailemin mirasının bana kalmayacağını falan soyler bu muhabbetlerden yıldığım icin dedemin yazlık konusunda alındım neyse yine ses etmedim. Ters herhangi birşey konuşmadım sadece soru sorarlarsa cevap verdim.
Eve geldik eşim ailesine saygısızlık yaptığımı duruduğumuz 1 bucuk saatlik sure boyunca surekli telefon elimden duşmediğini muhabbete katılmadığımı soğuk davrandığımı ve saygısızlık yaptığımı soyledi tabi bunları sakin bi şekilde soylemedi. Sinirlenince gozu donuyor beynine kan gitmiyor. Sende benim ailemin yannda boylesin nasıl oluyormuş gor diye cevap verdim. İyice dellendi ben muhabbete katılıyorum herkesle konuşuyorum sen kimseyle konuşmuyorsun aileme saygısızlık yapıyorsun aile saygılı olacaksın daha neler neler.. Balkondaydık sus diyrum susmuyo yok 'bende t...k var bana bişi olmaz' dedi. Bende şalterler attı hic biş idemedim kalktım yatmaya gidecektim 'hadi şimdi s.. git p......k' dedi. Yine bişi demedim yattım. Sabahları işe giderken oper beni oyle gider bu sefer opmedi bende uyandığımı farkettirmedim sinirinin gecmediğini anladım ses etmedim. Evden cıkınca sinirin gecmemiş galiba diye mesaj attım. Efendi olcakmışım o ne derse o olcakmış eski gunler bitmiş bundan sonra ben e..... şeyini tersten gorcekmişim annesine babasına saygıda kusur etmicekmişim. Bi suru hakaret ve tehditkar konuşmalara girdi. Diyeceksiniz ki ne duruyorsun bu adamla 1,5 yıllık evlilik toplamında 9 yıllık birlikteliğim var sinirli oldğunda hep boyle oluyor sonradan pişman oluyor icini biliyorum her zaman boyle anlar yaşamıyoruz baya iyi bi ciftiz nadiren boyle sinirlerine hakim olamadığı zamanalr oluyor ama benim bu laflar cok ağrıma gitti kızlar. Ben boyleyim işine geliyorsa gelmiyorsa s.. git dedi mesela. Oyle biri olmadığını biliyorum oyle biri olsa 9 yılı devirmezdik mesela.
Bilmiyorum duşunuyorum saygısızlık mı yaptım diye belki telefon elimde pıt pıt oynamamam gerekiyordu ama ailesinin yaptıkalrı da benim onlarla arama mesafe koymamı sağladı elimden gelen bişi yok ki. Sizce nasıl bi yol izlemeliyim bugun 4 gibi işten gelecek nasıl bi tavır almalıyım.
Nolur kusura bakmayın cok uzun oldu farkındayım ama detaylarıyla anlatmam gerekiyordu kafanızda olayın oturması icin. Karışık olduysa şuanki kafa bulanıklığıyla yazıyorum affola.