Yaklaşık 2-3 ay once cinsel tacizden dolayı polise şikayetci olmustum bir sonuc cıkmamıştı. Dun şahıs bulundu denerek polis merkezine cağrıldım yazılı ifadem alındı 3 saat orada bekledim. Şahıs gosterildi bu muydu diye emin değilim dedim. Olayın gercekleştiği gun etraftan toplanan kamera kayıtlarıyla benim verdiğim esgal uyuyormuş. Kıyafet olarak. Neyse buraya kadar sorun yok.
Asıl sorun bu olayı jandarma olan bir arkadaşıma anlatmıştım dun gene onu aradım şahıs bulundu vs... Diye. Dedi ki 3 yıl ceza verilir 2 yıla duşurulur. Bunun da sadece 1 yılını yatar. Bir de somut delil olmadığı icin(olay apartmanda gerceklestigi icin kamera vs. Yok) bir sonuc cıkmayadabilir dedi. Bir de polis ve jandarma davalar faili mechul kalmasın diye vakaları birbieriyle eslestirebiliyormuş. Bu adamın ilk vakası değil dunde benzer başka bir olaya karıştığı icin alınmış. Şimdi en iyi ihtimalle bu adam 1 yıl yatıp cıkacak uzerine de başkalarını tacize devam mı edecek ? Arkadaşım dedi ki kadın beni taciz etti bile diyebilir. Adalet bu mu gercekten yapanın yanına kar mı kalacak ? Bu olay bende travma yaratmadı ama yaratadabilirdi ben omur boyu fiziksel temastan korkadabilirdim. Veya boyle şeyleri cok ah vah edip onemseyen biri de olabilirdim.
Guncel: Ben şimdi bu şahsın savcılığa sevk edilip edilmediğini şikayetimin işleme alınıp alınmadığını nasıl oğreneceğim ? E devlette savcılık dosyası gozukmuyor.