Merhabalar. Kısaca anlatayım dedim ama kusura bakmayın uzadı biraz. Fikirlerinize cok ihtiyacım var Universite yıllarında tanıştığım bir arkadaşım var. Ben ondan bı sene once mezun oldum. Ailemin yaşadığı yerde okuduğum icin, kolay oldu. Bu arkadaşım o donem devler yurdunda kalıyor sık sık bize geliyordu. Hatta son zamanlar nişanlandı evlendi alttan dersi vardı. Geldi 1 ay kaldı nerdeyse.

Asıl konu şimdi geliyor. Ben maalesef onun duğunune gidemedim. O cok alındı. Hatta dedi ki, arkadaş akraba duğunde yoksa neden var vs. O benim duğunume geldi. Ama ben madden onun duğunune gidecek durumda değildim.
Sonra boşandı. Annesigilin yanına dondu. 5 yıl falan olmuştu. O donem kardeşim de 3.5 aylık bi evlilik yaptı oda boşandı. Neyse, o arada ailemiz problemli. Kardeşimin gidecek yeri yok gibi oldu, bende kaliyor. Dedim ki, gidelim hem havamız değişir. Hem halimizden onlar anlar. Teselli buluruz. Kardeşimle konuştuk ama nasıl eminiz kabul eder diye. Yinede cevap almadan eşime falan soylemedim. Aradım dedim boyle sana gelmek istiyoruz. Bı şekilde, bize "gelmeyin" dedi. O kadar kırıldım, hayal kırıklığı yaşadım ki anlatamam. Gitmedik.

aradan bir sure gecti, soğukluk girdi ama yinede konuşmaya başladık. Tabi yıllar geciyor evlenmedi. İstemedi kimseyi. Sonra butun yalvarmalarima rağmen sacma sapan bir evlilik yaptı. kaynanası ust katta oturuyor. Kocası asgari ucretli. Maddi olarak devamlı kayinbabasina bağımlı. Bir cehennem, eşi memnuniyetsiz korkunc bir evlilik yaptı. Ben yine gidemedim. Ama hediyemi falan gonderdim. Kardeşlerim gittiler. Yani toplamda 6 kişi benim ailemden gitti. Ben yine imkanim olmadığı icin gidemedim. Sonra bir bebeği oldu. Gelmek istedim. "Tamam gelin". dedi. Gelme gunu yaklaşırken yine bahaneler bahaneler beni atlatıyor. Geleceğimiz gunun oncesinde bı telefon, "kardeşim buraya gelmiş işi varmış, araba boş, ben annemlere gidiyorum". Seni kabul edemiyorum.''Ya ben 7 saatlik yol yapıp, geliyorum. Planımı sana gore yapıyorum. Bu neyin kafası? Beni kabul etmedi. Ama oyle ara bı yerdeyim ki, o bana 2 saat uzak. Bı tanidikta kalıyoruz. Hemen gelme dediği icin. Gel demesini bekliyoruz.

Eşime rezil oldum, misafir kaldığımız eve rezil oldum, cocuklarıma bebek seveceğiz dedim, onlara bile rezil oldum. Utandım. Kendimi kotu hissettim. Bana diyor ki "zor durumda kaldım anlamani bekliyorum." Nesini anlayacağım bilmiyorum? gercekten. Sanki kardeşi doverek goturmuş. Nerdeyse 18 yıllık arkadaşım. Sizce sorunu ne ? Arkaplaninda bı kavga falan mı oldu ? Herşeyini bilirim herşeyimi bilir, bana soylemesi gerekmez miydi ? 7 ay falan oldu gorusmuyorum ne yapsam bilemiyorum?