Biraz uzun oldu ama okursanız cok sevinirim..
Merhaba hanımlar 24 yaşındayım 3.5 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ilişkinin başlarında hep evlilikten soz ederdi ama ben cok erken bulur pek ciddiye almazdım hatta evliliğe karşı soğuk olduğumu dile getirirdim. Henuz okulumuz bitmemişti vs evlilik konuşmak anlamsız geliyordu. Şu an ise ikimiz de mezunuz yani gectiğimiz Eylul'de mezun olduk bir suredir iş arıyoruz ama maalesef bulamıyoruz. Erkek arkadaşımın askerlik KYK borcu vs aşması gereken bircok engel var evlenebilmemiz icin ki ortada henuz bir işimiz bile yok. Ben tum bunları goz onune alarak kesinlikle evlilik konusu acmıyorum elde avucta yok kendini baskı altında hissetmemesi icin ama geleceğe dair konuştuğumuzda en ufak bir evlilik planından bahsetmiyor. Tum derdi bir an once yurtdışına cıkmak once calışma izni almak sonra yıllarca orda kalıp vatandaşlık almak. Askerliği bir yıllık maaşlı yapıp biriktirdiği parayla KYK borcunu odeyip bir an once yurtdışına cıkmaktan bahsediyor. İnanın yurtdışı kelimesinden soğuttu beni tek derdi yurtdışı ama bizim geleceğimize dair elle tutulur tek bir yorum yapmıyor. Benim ailemin durumu onunkine gore cok daha iyi, maddi olarak yani. Bugun ona "eğer ilişkimiz babamın gozunde resmiyet kazanırsa bize yurtdışına cıkmamızda yardımcı olur" dedim. Bana "baban bizi ya evlendirir ya ayırır sevgili olarak yollamaz ortası yok sonucta" dedi. Adama sevgilimle beni yurtdışına yolla diyecek değilim boyle bir şey talep bile etmem. Ben onu seviyorum ayrılmak istemiyorum ama hayat boyu sevgili olmak da salakca geliyor. Ben ona daralmasın diye direkt evlilik bile demiyorum bakın resmiyet diyorum. Ama adamda 0 plan. Rica ediyorum bana bir akıl verin ne yapmalıyım?