Merhabalar 7 aylık bir oğlum, 8 yaşında bir kızım var. Kamuda oğretmenim. Kızım 10 aylıkken işe başlamıştım. Babamı kaybetmiştim evde olmak bana iyi gelmiyordu. Gercekten bunalım gunler gecirmiştim. Okula başlamak cok iyi geldi,kendimi daha iyi hissettim. Ama hep bir vicdan azabım oldu. Neden ucretsiz izin almadım. Neden kızımla daha fazla zaman gecirmedim. Maddi olarak sıkıntımız da yoktu. Ev arabamız yoktu ama borcumuz da yoktu. Eşimin maaşı yeterliydi. Vicdanım 8 yıldır hic susmadı. Hata mı yaptım diye ama okuldan geldikten sonra hep kızımla oynuyordum. Yatana kadar Aktiviteler oyunlar boğuşmacalar.. sırf kızımı ihmal etmemek icin 8 yıl 2. Cocuğu yapmadım.
Gelelim gunumuze.. ucretsiz izindeyim eylulde oğlum 13 aylık olduğunda okula başlasam mi diyorum. Aslında evde rahatım bunalmadım henuz onumuz de bahar yaz oğluşumla cıkarız bağa bahceye.. ek gıda işini de halledersek bunalmam uykusuzluğa alıştım zaten ağustostan itibaren kredi odememiz var ama birikmişimle bir yıl halledebilirim. Az biraz kira gelirim de var kredi kartı odemelerimi harclığımı ordan karşılıyorum. Akmasa da damlıyor bazen inekobası hic başlama okula diyorum. 2023 eylulde bebiş 2 yaşına gelir. Sonra da kreşe verirsin sen de okula donersin diyorum bir yandan. Diğer yandan ise kızında niye 2 yaşı beklemedin o zaman niye bakıcıya bıraktın daha bir yaşında yokken. Evlat mı ayırıyorsun yoksa diyorum. (Evlat ayırma yumuşak karnım cunku annem kardeşimle beni hep ayırdı. Aramız 3 yaş olmasına rağmen o hep kaydırıldı) Bir yandan da 8 yıl onceki şartlarınla şimdiki şartlar bir değil diyorum. Babamın olumu, ilk cocuk tecrubesizliği, eşimin şehir dışına cok sıkması hep yalnız olmam vs..

Siz olsanız ne yaparsınız? Bir yıl ucretsiz alıp bebeği 2 yaşa getirmek mi? Yoksa 1 yaşında bakıcıyla yola devam edip okula başlamak mı? Calışırsam muhtemelen haftada 25 saat derse girerim. Bir gunum boş olabilir.
Şimdiden teşekkurler