Selam hanımlar. Uzun tutmamaya calışarak anlatacağım. Varsa oneriniz alırım. Duğun yaparken evimizi dizerkem eş ailesinden ne maddi ne manevi hic destek gormedik. Ozamanlar biraz takılıyordum acıkcası. İzin alamıyordum işten. Evin temizlenmesi yerleştirilmesi yetişmiyordu.işten cıkıp eve gidip yemek ye falan akşam 8 i buluyordu. Az biraz yapmaya calışıyorduk. Hafta sonuda ablam geliyordu yardıma 1 gun izni vardı onunda.eşyaları dizmeye de arkadaşım geldi birlikte yaptık. Boyacıya ustaya para vermeyelim diye evin boyasını babam eşim abilerim hep beraber yaptılar. Allaha şukur sahipsiz bırakılmadık ama eşim ailesi tarafından cok sahipsiz bırakıldı.bir ihtiyacınız varmı diye sorulmadı. Eşim şimdi evine, bana bağlı duşkun. Ben razıyım ondan Allah razı olsun. Ozamanlar sorun ettiğim şeylere, sonradan iyikide yapmamışlar, en azından beklentiye giremezler diye şukrettim. Ama işin aslı oyle olmadı. Kp cok fazla beklentiye giriyordu. Detaylarla boğmak istemem. Vefat etti. Kayınbiraderinde sadece isim olarak varlığını biliyordum hicbirşekilde abi en azından evinize bir civi de ben alayım cakayım dememiş biri. Bizim buralarda duğunlerde şoyle bir uygulama var. Pasta kesilirken gelin ve damadın ailelerini orkestra davet eder. Ve aileler pastaya para takar.boyle gelmiş boyle gidiyor. Orkestra defarlaca anons etmesine rağmen damat beyin ailesini de alalım diye hicbiri gelmedi. Arkadaşları eşlik etti..
Neyse şimdi asıl konumuza gelelim. Duğunumde bir adet bilezik takıldı 20 gr onuda eşim taktı. Bir hafta sonra akrabalarının bir duğunune gittik. Geline setler, bilezikler takılınca eşim buruklaştı. Soz hepsini telafi edeceğim dedi. Verdiği sozu tuttu 1 yıl sonra borclarımız bitince gidip kredi cekip bana set yapmış bilezikler yapmış. İlk biraz keşke krediye bulaşmasaydın dedimse de altın fırlayınca kar ettik. Hep bir arabam olsun istemiştim. Karşıma cok uyguna araba cıktı. Eşim yine bir miktar kredi cekti uzerine de 2 yılda biriktirdiğimiz altınları ek yaparak aldık. İşte şimdi kaynım ortaya cıkmaya başladı. Telefon acıp abi şu işim var bu işim var gelip arabayı alacağım demesine şahit oldum. Bi de emrivaki mi yapıyor diye tartışma cıktı eşimle aramda. Eşim rica etti diye 3 kez verdim.birinde arabada bende vardım. Sanki gevur malı kullanıyor. 90 a cıkıp atlatmalardan resmen zıplattı. Uyramama rağmen, ikinci kez eşimde uyarmasına rağmen ciddiye almadı bizi.her aldığında da benzini bitirip getirince iyice zıvanadan cıktım. Bari kullanıyor benzin koysun ben dolduruyorum o bitiriyor, satıyorum arabayı diye buyuk kavga cıkardım. Eşimin şoforluğu yok arabayı bana aldı. Ama isteyince eşimden istiyorlar arabayı.eşim artık bana gelip arabayı istiyorlar diyemedi.
Fakat kv nin bir tripleri ağırdan almaları başladı. Ne nişanlılıkta ne evliliğmde bir kez kırılmamışımdır. O da benden kırılmadığını hicbir şeye zorlamadığımı kıymetli olduğumu dile getirir dururdu. Severim kendisini ama bir iki sohbette arabayı sanki kaynımla ortak almışız gibi, beraber kullanırlar imaları olunca sessiz kaldım. Eşime sen hallet malıma ortak olamaz dedim. Son zamanlar surekli eşimi arayıp eve şu lazım bu lazım demeye başladı. Et alınacak gel al. Hastaneye gidilecek gel gotur diyor. Bir iki ses etmedim. En sonun da eşime kardeşin 33 yaşında koca adam evin işlerini ihtiyaclarını sana niye gorduryor. İzin gunlerinde de onların işlerine koşturuyorsun x yapsın dedim. Sahipsiz olsa annen tek oğlu sen olsan neyse de o evde koca adam var dedim. Eşim x izin alamıyor işten diyince bende sustum ne yapıyorsansan yap dedim. Dun kandil gormeye gittik. Kv orada Bi laf vurdu. Mezarlığa gidecektik araba yoktu ki gidelim gibi. Sonra kaynım geldi. Baktım abi ile hic konuşmuyor. Belliki yine istemiş arabayı olumsuz cevab almış. Sorum şu hanımlar kv ye sahipsiz iken ihtiyacımız var iken 7 kapı el gibiydinizde, duzenimizi kurduk gecinmeye başladık şimdi mi ortaya cıktınız demek istiyorum. Ama tatlı dille. Kaynım ki hic beklentiye girmesin demek istiyorum. Bi de evinde koca adam var her işe eşimi koşturarak benimle sidik yarıştıyorsun ama adam yoruluyor demek istiyorum. Ama konu nasıl acılır nasıl denir bilmiyorum. Uzun oldu farkındayım ama cevremdeki insanlar objektif bakmıyorlar olaya pek. Hep beni haklı goruyorlar. Yaşamış ve cozmuş olanlar fikir verirseniz cok mutlu olurum.