Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 2 yıl once boşandım. 1 aylık suren bir evliliğim oldu. Bir suredir de goruştuğum biri var. Bekar ve benden 2 yaş kucuk. Sorun şu ki ailesi boşandığım icin benimle evlenmesine karşı cıkıyor. İkimizde birbirimizi seviyoruz. Ama ailesinin duşunce yapısı malesef bu. Goruştuğum kişi ailesini ikna etmeye calışıyor guzellikle olsun istiyor ama cok katılar. Annesi el alem ne der, insan icine nasıl cıkacağız, neden ayrıldı ya senide yuz ustu bırakırsa seni mahcup ederse, sen kendine yakıştırıyor musun, nasıl kaldıracaksın, hani sen kıskanc adamdın nasıl hazmediyorsun vs gibi bir suru laf etmiş. Cok ağırıma gitti. Butun bunlardan sonra zaman zaman habersiz mi evlensek diye duşunduk ama annem cok yıkılır kaldıramaz diye bir sure daha ikna etmeye calışmasına karar verdik. Bide o da kiminle istemeye geleceğim diye mahcubiyette yaşıyor. Butun bunlar bir kenara ben şuan goruştuğum kişi arkamda dursa bile ileride nasıl olur diye endişe etmiyor değilim. Zamanla evlendikten sonra etraftan soylenen sozler evliliği etkiler mi yada bu aile ile goruşmemem bizi yıpratır mı bilemiyorum. Cunku bu sozlerden sonra benimde ailesi ile ilişkilerim normal olmayacak. Hatta goruşmek istemiyorum diye icimden geciriyorum. Sizce vazgecmeli miyim? 2. Kez yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Ailem istenmediğimi bilmiyor onları da boyle karşılarında mahcup bırakmak veya olmadığında tekrar uzmekte istemiyorum. Sevsemde mantığımla bir kac kez bitirmek istedim ama o vazgecmiyor. Zaten evlenmeden oncede bana karşı sevgisi varmış bir kez konuşmak istedi reddettim 5 yıl once. O donemler yaşadığı farklı ekonomik, ailesel sorunlar nedeniyle ustelemeye cesaret edememiş. Benim mesleki statum atanmış olmam sebebiyle beni istemez gibi de duşunmuş. Toplamda 5 yıl gectikten sonra imkanlarını toplayıp tekrar yazmış ama şimdide durumlar boyle. Fikirlerinize ihtiyacım var? Teşekkurler şimdiden.