Konu biraz uzun baştan uyarayım

Benim 1 tane abim var.Aramızda gerek yaş farkı olması gerek cok dik kafalı,karşısındakinin fikirlerine saygı duymayan,dediğim dedik bir insan olması sebebiyle zaman icinde baya soğudum kendisinden.

Canım ciğerim,tırnağına taş değse uzulurum orası ayrı ama normal 2 cift laf edemediğimiz icin cok muhatap olmuyorum.Cokta agresif,sinirli biri aynı zamanda.

Neyse akşam otururken bir muhabbet acıldı.Yaza kuzenimizin duğunu var onun duğunune gidip,gitmeme konusu hakkında konuşuyoduk.
Ben gitmeyi duşunmuyorum dedi.Neden diye sordum "pandemi var,takımı takarım giderim" dedi.
Bende ilk başta duğune gitmem,etmem diyince hic uğramayacak sandım.Takımı takar giderim diyince, "he iyi o zaman hic gitmeseniz ayıp olurdu,neticede onlar sizin duğune geldi cunku" dedim.Ama asla ısrar etme gibi bir durumum olmadı.Normal sohbet sırasında kendi fikrimi belirttim sadece.Sonra bir anda parladı ben bu lafı edince.

"Ben kimlerin duğunune gittim de onlar bana gelmedi,benim sağlığım daha onemli" falan filan diye başladı.Hani normal zamanda koronaya dikkat eden bir insan olsa amenna diyecem.Ve "nasıl gitmesiniz,cok ayıp,gitmen lazım" tarzında bir laf,eleştiri cıkmadı ağzımdan asla.Normal sohbet ederken "hic uğramazsanız ayıp olur,en azından takı icin uğrayacaksan iyi" dedim cok normal bir tavırla.O kadar.Bu bana parlayınca "tamam abi gitmezsen,gitme kendi bileceğin iş" dedim konuyu kapattım.Cunku gercekten umrumda değil ne yaptığı ben sadece kendi duşuncemi soylemiştim."Evet ben bilirim zaten bana akıl verme,benim aklım bana yeter" dedi.Cok gucume gitti,neden biz 2 kardeş normal bir iletişim kuramıyoruz yani? Hep bir hor gorme,ezme durumu.

Neyse sonra konu alakasız bir şekilde benim gecmişte cok sıkı fıkı olduğum ama şu anda konuşmadığım,zaman icinde koptuğum bir kız arkadaşıma geldi konu.
Neymişte zamanında bana cok demiş o insanın namkor olduğunu ama ben onu dinlememişim,arkadaşlık yapmaya devam etmişim.

Ya her konuda istiyor ki insanlar onun dediğini yapsın.Onun ağzından cıkana gore hareket edilsin.
Ya hu bu insan beni kotu etkileyen,zarar veren bir insan olsa ve ben seni dinlemesem hadi haklısın derimde,kızla bir tartışmamız bile olmadı zaman icinde koptuk sadece.Bunun seni dinlememekle ne alakası var ya?

Sonucta benimde kendi aklım,fikrim,iradem var.Kimle arkadaşlık yapıp yapamayacağımı neden senin lafına gore belirleyeyim?Cocuk muyum ben? Dediğim gibi beni kotu etkileyen biri olur,bir buyuk olarak uyarırsın o başka.Ya sadece bu olayda değil kızlar her konuda boyle,herkesi her şeyi yonetmeye calışıyor.Ne yapsam bir kulp buluyor.Onun doğruları dışındaki doğruları kabul etmiyor.Benim artık cocuk olmadığımı,kendi hayatım olduğunu idrak edemiyor bir turlu.Bu olay en basiti,sadece yarım saat icinde yaşadıklarım yani duşunun.

Neyse cok uzattım oyle bir icimi dokmek istedim.Sabırla okuyan herkese teşekkurler.