Uzun zamandir araba alma niyetindeyiz ama pandemi malum alamadik arabamizi sattik model yukseltmek icin ama sattigimiz arabanin aynisini bile alamadik.
Şimdi dolayi yoldanda olsa sifir bi araba alicaz ama problem şu arac eşimin babasinin uzerine olucak ve başka turlu araba alamayiz elimizdeki parayla. Yani aliriz da sifir alamayiz.
Daha once sattigimiz arac eşimin babasinin uzerineydi ve cok sorun yaşadik ben arabayi kullanmiyordum ztn laf soylicek diye. Ceza yesek vs gece 2 3de ne işiniz vardi dişarda gibi gibi zaten takintili 1 ay bayiyordu bizi. Satarkende zaten arabami satmasaydiniz dedi eşim odemesine ragmen.
Neyse şimdiki aracta yine babasinin uzerine olucak ama ben eşime sozleşme yapicagimi soyledim babasina ayri eşime ayri. Bu arada eşimin ailesine hic guvenmiyorum cok sozler verip tutmadilar maddiyi gectim manevi hicbizaman yanimizda olmadilar. Ev alcaz dedik hı hı, araba alcaz dedik duymazdan geldiler, tatile gitsek gizli sakli, gunubirlik biyere gitsek arayinca evdeyiz deriz yani cok baski altindayiz herşeyimize karişmak istiyolar aşiri cimriler yeme icmeden bile kesen insanlar. Durup evimizin giderlerini gelirini hesaplarlar fln.
Guvenmiyorum yani icimde rahat degil ama bi arabayada ihtiyacimiz var artik 2-3 ayda bi araba kiraliyoruz ve bu daha masrafli oluyor.
Sozleşme yapmak icin noter gerekirmi? Yoksa oylesine biyere yazicaklar hicbi talepte fln bulunmadiklarini yeterlimi?
Yani bugun babasina bişey olsa digerlerininde hakki oluyor kanunen ama sozleşme oluncada oylemi oluyor. Kendi birikimim daha dogrusu annemin babamin benim icin birikimiyle alicam, eşimin ailesinin bi katkisi olmicak.
Bu arada eşim onayladi sozleşme işini ama avukata falanmi danişmamiz gerekir acaba bi fikrim yok. Sozleşme olsada evlilikte alinan herşey ortakmiş ilerde boşaninca (oyle bişey soz konusu degil ama oldu diyelim) sozleşmeye ragmen 2yemi bolunur?
Bazende diyorum biraz daha bekliyelim okadar bekledik kendi uzerimize aliriz kimseylede ugraşmayiz, ama şoyle bi durum var babasinin uzerine alirsak baya indirimli olucak. Kararliyim ama aslinda kararsizim da kime danişmaliyim onuda bilmiyorum.