Merhaba arkadaşlar.23 yaşındayım.hayatım boyunca hep ayrıntılara takılan bir insan oldum. Mesela şimdi sağlık bakanlığı atamaları icin tercih listemi hazırlıyorum ama cok stres oldum. İstanbul'da yaşıyorum. Yaşadığım yere cok yakın hastaneler var onları ekledim listeye. Ama sıra uzak yerlere gelince bir stres oldum. Kendime yakın yerleri yazdım ama mesela İstanbul'un bana uzak yerleri 2 saat uzakta.gidiş geliş 4 saat yol gideceğime İstanbul'a yakın farklı bir şehre atanıp orada kendime ev tutmak daha mantıklı geldi. Universiteyi şehir dısında okumama rağmen bu 2 yılda tekrar aileme ve yaşadığım yere cok alıştım.Farklı şehirde yeni bir duzen kurmak gozumu cok korkutuyor ve de yalnızlığı hic sevmiyorum. Ama bu bakış acım hayatı bana zorlaştırıyor ve artık cok ayrıntıcı duşunmeyen, "ay oyle zor olur" demeyen ve hayatı akışa bırakabilen bir insan olmak istiyorum. Cevremde mecburi hizmet icin cok cok uzak yerlere gidenler var ya da "atanayım da neresi olursa olsun" diye duşunenler varken benim bu kadar rahata ve yakınlığa onem vermem neden olabilir?(şu an online şekilde calışıyorum 2 yıldır bunun verdiği bir evden cıkmama rahatlığı da etkilemiş olabilir)
Duşuncelerimi ve hayata bakış acımı kendi cabamla değiştirebilecegime eminim. Cunku "Ben boyleyim değişmem" diye duşunmek yanlış olur insan isteyince kendiyle ilgili her şeyi değiştirebilir.
Bu duşuncemi değiştirebilmek icin tavsiyelerinizi benle paylaşır mısınız? Tavsiyeler ve farklı bakış acıları gormek de benim icin cok etkili oluyor