Haziran ayinda laporoskopi ve histeroskopi oldum ve ne yazikki cok uzucu bir sonuc cikti, derin ileri evre Endometriosis ve tek tup kapali, doktorum 6 ay da hamile kalamazsan tup bebek dedi, tup bebek oncesi de 3 ay baskilama onerdi.
6 ay cok cabuk gecip gitti, arada bir kimyasal gebelik gecirdim ama ne yazikki saglikli bir gebelik olusmadi.

Kimyasal gebelik sirasinda yurtdisinda ne kadar yalniz oldugumu hissettim, ailem turkiyede yasiyor ve fiyat daha uygun oldugu icin turkiyede tup bebek yaptirmaya karar verdim.

Turkiyedeki doktorlar ise uzun baskilama onermedi, sadece 1 ay dogum kontrol hapi alin gelin dediler- Yurtdisinda ki doktorlar ise mutlaka 3 ay baskilama yapicaz diyorlar. Ne yapicagimi sasirdim. Bir tarafta ameliyatimi yapan doktor baskilama diyor, obur tarafta alaninda un yapmis binlerce hastasi olan doktorlar baskilamaya gerek yok diyor. Hangisine kulak vermeliyim, daha da onemlisi yurtdisinda yasarken turkiyede tup bebek yaptirmak stresli mi olucak? tup bebek tedavisi sonrasi takip uzun ve karmasik mi yoksa normal gebelik ile ayni mi?