merhaba arkadaşlar 1,5-2 senelik evliyim. evliliğimizin 2. ayından itibaren korunmayı bıraktık. denediğimiz 2. ayda hamile kaldım. kimyasal gebelik oldu. araştırdım cok sık gorulduğunu oğrendim moralimizi yuksek tutup tekrar denedik 2. ayda yine hamile kaldım fakat bu defa da 7,5 hf da kalbi durdu.2 ay dinlendim tekrar denedik 10 ay boyunca gebelik olmadı.
o arada her turlu testi yaptırdım. bende sadece mthfr c677 t taşıyıcı(heterozigot) cıktı ve gittiğim 4 kadın doğumcu da duşuklerin bundan kaynaklanmayacağını soyledi. eşimde elle muayenede orta derece varikosel vardı ama spermiyogramı cok iyiydi doktorlar ameliyata gerek olmadığını soyledi.
10 ayın sonunda hormonlarıma baktırdım ve sut hormonu (prolaktin) yuksek cıktı parlodel kullandım 1 ayda normale geldi ve yeniden hamile kaldım. bu sefer ultrasona girmedim bile biraz ilerlesin de oyle giderim diye duşunduğumden fakat malesef ilerlemedi yine ve 5.5 haftada duştu kendiliğinden(kan sulandırıcı kullanmama rağmen).
son gebelikten sonra kromozom testlerini verdik ve eşim yeniden spermiyogram verdi. sayı iyi fakat hız ve morfoloji cok bozuktu. grade 3 varikosel varmış solda. ve butun araştırmalarım sonucu varikoselin duşuklere neden olabileceğini oğrenip eşimle ameliyata karar verdik ve 2 gun once eşim ameliyat oldu. karyotip sonuclarımız hala cıkmadı. haftaya belli olacak.
eşinde varikosel olup tekrarlayan duşuk yaşayan var mı aranızda hic? ve ameliyat sonrası sağlıkla bebeğini kucağına alan?
Erkek İnfertilitesi tekrarlayan duşukler sonrası varikosel ameliyatı
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Erkek İnfertilitesi tekrarlayan duşukler sonrası varikosel ameliyatı