Herkese Merhaba,
Dert mi bilmiyorum ama yorumlarınızı almak istiyorum, yorumlarınızdan aldığım gucle aslında yapmam gerekeni yapmak istiyorum... Konum bir tık uzun olabilir.
Okulum bitti birkac ay aradan sonra işe girdim. 2 yılı gecti bir firmada calışıyorum. Kucuk bir firma, dolayısıyla iş yoğunluğu fazla değil. Cok oturmuş bir duzeni var patronum işine cok hakim, coğu şeyi kendisi yapıyor ya da burada calışan daha tecrubeli insanlar yapıyor. Bana da mesleğimle ilgili tek tuk kucuk işler kalıyor, mesleğimle alakası olmayan ama benim uzerime kalan şeyler de oluyor. Mesela sosyal medya yonetimi ile ilgili bir mesleğim yokken ''sosyal medya hesabını da sen yonet, her gun şunu şunu paylaş'' ya da ''şu şu sitelere urun yukle, satışları takip et vs.'' gibi aslında beni hic ilerletmeyen, yerimde saydıran, kendimi stajyer gibi hissetmeme neden olan şeyler. Asla bu işleri kucumsemiyorum sosyal medya yonetimi, e-ticaret gibi alanlarda cok başarılı insanlar vardır ama benim işim bu değil ve zaten kucuk bir firma olduğu icin de ciddiye alamıyorum o işleri. Aslında bir nevi beklentilerim başkayken patronumun asistanı gibi bir konuma geldim. Profesyonel yonetici asistanı olsam o da iyi, o da bir meslek ama yaptığım şey o da değil.
Ayrıca patronumla da cok super anlaştığım soylenemez.
Bir noktadan sonra benim kendimi geliştirmem lazım, yaşım kucukken beni uzmanlaştıracak, mesleğimi yapabileceğim bir yer bulmam lazım diye duşunerek iş başvurusu yaptım ve gayet de buyuk bir firmadan iş teklifi aldım. Şartlar aynı, hatta daha bile iyi. Hem de departmanları var yani işi oğrenebileceğim insanlar olacak. Tek sıkıntım ben yeniliklere acık bir insan değilim. Konfor alanımdan cıkmak beni o kadar zorluyor ki. Burada kalmamın bir anlamı yokken ''ama alıştın...'', ''ama herkesi tanıyorsun...'' gibi sacma sapan cumlelerle acaba kalsam mı? diye duşunuyorum. Ayrıca acaba yapabilir miyim? Uyum sağlayabilir miyim? gibi duşunceler de kafamı kurcalıyor.
Yeni bir işe başlarken sizin motivasyonlarınız neler? aslında bunları oğrenmek istiyorum.