İyi geceler arkadaşlar. Tekrardan bir dert guncellemesi ile karşınızdayım.

Daha dun konu acmıştım halbuki... Belki sizi bıktırıyorum, helal edin hakkınızı.Eski konularımı bilmeyenler icin kısa bir hatırlatma yapayım.Madde bağımlılığı, paranoya ve artarak devam eden şiddet sonrası ailemin yanına geldim. Yaklaşık 4 aydan beri boşanma aşamasındayım. Cocuğum yok. Konuma gelecek olursam, benim annem psikolojik olarak tedavi goruyor, 24 senedir. Ağır ilaclar kullanıyor. Bana karşı da saplantılı derecede bir sevgisi var.Normal annelerden farklı olarak. Annem ve babam cok iyi insanlar. Annem hasta olduğu icin cok soylenir ve susmaz. O yuzden sağlam bir iletişim kuramadık bu zamana kadar. Bekarkende cok alevli tartışmalarımız olurdu. Haklı da olsam haksız da olsam genelde ben ozur dilerdim.Ki genelde haklıydım. Cok gereksiz şeylerden sorun cıkartırdı.Bazen kovardı, yine yuzsuzluk yapardım. Hasta olduğu icin, dayanamazdım. Ağlardı bazen, kızım ben isteyerek boyle davranmıyorum seni cok seviyorum, olurum senin icin, ozur dilerim derdi.Hic dayanamam annemin ve babamın uzulmesine. Hep ılımlıyım onlara karşı. Konuyla alakası olduğu icin acıklama gereği hissettim.Konu şu: Eski konumda bahsetmiştim. Ben evliyken bulunduğum şehirde, goruştuğumuz bir kadın vardı. Eşim ve benim aile dostumuzdu sozde.Bu kadın, eşimin madde kullandığını ve beni dovduğunu biliyordu. Annemler bizim şehire ziyarete geldiğinde, annemleri yemeğe davet etti.Orada birbirlerinin numaralarını almışlardı. Ben de kadını tembihlemiştim. Aileme sakın soyleme madde kullandığını ve beni dovduğunu ,cok uzulurler diye. Kadın da soylemiyordu. Her neyse ben en son sokağın ortasında eşim tarafından darp edilince, ailemin yanına donmuştum.Kadın o zaman ailemi aramış. Madde kullandığını , beni dovduğunu vs.soylemiş, artık tamamen bitti ve ben gittim diye. Her şeyi anlatmış.Sonra eş kişisi benimle barışmak icin geldiğinde, telefonda kadına turlu hakaretler etmişti. Sen Eylul ’un ailesine soyledin her şeyi vs. Kadının can damarına basmış. Kadında annesi ve benimle ilgili ileri geri şeyler soylemişti, namusum hakkında. Sonra ben anneme soylemiştim, boyle boyle demiş kadın diye. Yok o kadın demez oyle şey, kadın şoyle iyi boyle iyi... Cok aşırı detaya inersem cok uzun olacak. Neyse ben o donemde eş kişisiyle goruşmuştum dışarıda. Bunu da soylemiştim daha sonra aileme. O zamanlar normal bir psikolojide değildim neticede. Bazen gereksiz detaylara iniyorum ,kusura bakmayın, Konu anlaşılır olsun diye. Anneme de şunu soylemiştim. Bak o kadınla veya oradan herhangi birisiyle goruşmeni istemiyorum diye. Tamam demişti. Sildim annemin telefonundan kadının ve eş kişisinin akrabalarının numaralarını. Bugun ise babamın kartından bir işlem yapmam gerekiyordu. Gece kartını ve telefonunu aldım babamın. Normalde asla telefon kurcalamak huyum değildir. Odemeyi yaptım. Tam telefonu bırakacakken mesaj geldi. Bildirim panelinden profil fotoğrafı gorunuyor. Baktım o kadın. Erkek ismiyle kaydetmiş, annem babamın telefonuna. Cuma mesajı atmış kadın. Gayet sakin bir şekilde, yanına gittim. Anne neden hala o kadınla goruşuyorsun diye sordum. Sesimi bile yukseltmeden. Bağırmaya başladı. Sana ne , bana karışamazsın, derdin ne kadınla vs. Şeyler soyledi. Anne, bak o kadın benim hakkımda ileri geri konuştu diyorum. O demez oyle şey diyor. bağırma babam uyanacak dememe rağmen bağırıyor,Adam sabah işe gidecek diyorum. Hala bağırıyor. Babam uyandı ne oldu diye. Sonra babam ortalığı sakinleştirdi,uyumaya gitti. Annem sinirlenince gozu bir şeyi gormuyor. Ağzından cıkanı kulağı duymuyor tabiri caizse. Konudan konuya da atlar.Diyor ki o senin iyiliğini istedi. Bize her şeyi anlattı. En son dedim ki , iyiliğimi isteyen kadın, ben ne kadar soyleme desem de sizi arar yaşadıklarımı soylerdi,bu zamana kadar beklemezdi. Ayrıca benim hakkımda ileri geri konuşan bir kadın benim ne kadar iyiliğimi istemiş olabilir ? Kadınla telefonda konuşmuştum o zaman. Hakkımda konuştuğunu teyit ettim, inkar etmemişti. Bana doğruladı benim hakkımda konuştuğunu diyorum.Hala yok oyle bir şey diyor. Yalan mı soyluyorum ben ! Bakın arkadaşlar, ben toparlanmaya calışıyorum. Artık kendimi iyi hissetmeye başladım. Bana eski hayatımı hatırlatacak her şeyden uzak durmaya calışıyorum. Ben o tarafdan kimseyle goruşmuyorum. Annemin o kadınla iletişim halinde olması ne kadar doğru ? Bana yaşadığım kotu gunleri hatırlatan kotu uyarıcılardan biri de o kadın. Diyorum ki anne anlayışla karşıla. Bak artık ben kimseyle goruşmuyorum. Bana o hayatımı hatırlatacak hic bir şeyi istemiyorum ben, anlayışla karşıla. O kadar sakinim ki konuşurken. Hala diyor ki , sakın silmeye kalkma kadını. En son zıvanadan cıktım. Anne amacın ne senin dedim. Bak yanındayım artık. Ne işin var senin kadınla hala dedim. Konuşmuyorum, konuşuyorsam oleyim sabaha dedi. Ya konuşmamıyorsan sil işte numarasını. Kadın hala cuma mesajı atabiliyor ! Ya benim hakkımda konuştuğunu bile konduramıyor kadına. Ne kadınmış ! En son sinirle ağzından , “ Ne yaparsan yap, o numara kalacak, istersen git kendini at” cumlesi cıktı. Oyle zoruma gitti ki. Elalemin kadını icin insan evladına bu cumleyi kurar mı ? Ben zaten tedavi goruyorum, psikolojim yavaş yavaş toparlanmaya başlıyor. Hadi bilincsiz birisi olsam da kendimi atsam, kim verecek hesabını ? Halbuki o cumleyi sinirle kurmak ne kadar kolay. Annem hasta evet ama bende sağlam bir birey değilim ki. Biraz da benim acımdan baksa, hic bir problem kalmayacak. Cok zoruma gitti. Hasta olduğu icin uzerine gitmiyorum ama bende insanım neticede. Annemin beni cok sevdiğini, etrafımda pervane olduğunu bunları da inkar edemem. Ama ofkesine engel olamıyor işte. Bana ne onerirsiniz? Kadın konusunda ısrarcı mı olayım? Israrcı olsam da benimle yine kavga edecek. Haksız mıyım sizce ? Haksızsam soyleyin. Eleştiriye acığım. İcimi dokmek istedim.Buraya yazınca rahatlıyorum. Biraz uzun oldu, ozur dilerim. Okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden teşekkur ederim. Mutlu geceler.

Not : İsmim Eylul değil. Takma olarak kullandım o ismi.