Merhabalar, buraya daha once de 25 yaşındayım dgs ile muhendisliğe geciş yapsam artık cok mu gec olur diye bir konu acmıştım. Aynı zamanda yuksek lisans yapıyorum ama şu sıralar gec kalmışlık hissi beni o kadar ele gecirdi ki bunalıma girdim sanki

Surekli kendime kızıyorum keşke en başından muhendislik okusaydım diye mezun olduğum bolumden cok pişmanım. Hatta sadece okul mevzusu değil kendimi hicbir alanda uzmanlaşamamış yaşıtlarımın cok gerisinde kalmış hissediyorum. Cocukluğumdan beri neye başlasam hep yarım bıraktım. En basiti piyano oğrenmek istiyordum ders almaya başladım lise doneminde 3.derste sıkıldım diye bıraktım. Ses eğitimine gonderildim sıkıldım bıraktım. İngilizce oğreneyim dedim bir başlıyorum bu sefer ispanyolca da oğreneyim almancaya da bakayım yapıp en sonunda hepsini bırakıyorum, resim ciziyordum o da yarım kaldı tabi. Mezun olduğum bolum iletişim aslında grafikerlik, kurgu gibi alanlara yonelebilirdim adobe yazılımlarıyla uğraşmayı seviyordum yine sıkıldım bıraktım. Psikiyatriye gittim, devlete bunlardan bahsetmemiştim hic yaşadığım kaygılardan, umutsuzluktan, mutsuz hissetmekten bahsettim daha cok lustral yazıldı evet kaygılarım azaldı azalmasına ama uzerimdeki hicbir şey yapmayı istememe durtusu gecmiyor. Belki şımarıklık yaptığım belki tembellik bilmiyorum ama mesela teze başlayayım artık diye ne zaman bir makale okumaya, bir araştırma yapmaya başlamak istesem oturuyorum masa başına 2. paragrafta aklım ucuyor daha da odaklanamıyorum. Biliyorum ki tezi anca son 1 ay kala dunyadan koparak yazabilirim anca. Bilgisayar programlama bolumumde de aynı şekilde aoften okuyorum, vizeler 2 hafta sonra yok bir turlu calışmaya başlayamadım. Canlı derslere girdim 5 dakika dinliyorum, 6. dakikada yine kafam başka alemlerde. Boyle olunca calışmıyorum, yarın başlarım obur gun başlarım şu bu yaparak iyice erteleyerek sorumluluklarımı biriktiriyor ve yeniden bunalıma giriyorum. Cok ozeniyorum başladığı her işi başarıyla bitiren istikrarlı insanlara. Kendimdense bıktım, kilo vermekten kitap okumaya, ders calışmaktan bir dizi izlemeye, dil oğrenmekten bir hobimi geliştirmeye hepsi mi yarım kalır, kalıyor işte. Son zamanlarda iyice had safhaya ulaştı bu durum ne yapacağım ben bu kendimle?