Trakya Universitesi Radyo- TV ve Halkla İlişkiler Bolumu mezunu olan genc kız, 7 yıl once yuzundeki yoğun akneler ve yağ bezeleri yuzunden dermatoloğa gitti. Yapılan incelemede genc kızın yumurtalığında kist bulunduğu ortaya cıktı.
Doktor, kist tedavisi icin doğum kontrol hapı kullanmasını tavsiye etti. Gectiğimiz Aralık ayında sol bacağındaki toplardamarı tıkanan Atmaca, anjiyo oldu. Bu arada genc kızın akciğerinde pıhtı oluştuğu belirlendi. Fenalaşan Atmaca, İzmir Dr. Suat Seren Goğus Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. 16 gun yoğun bakımda kalıp olum riski atlatan genc kız, bir ay suren yoğun tedavi doneminin ardından hastaneden taburcu oldu.
"YARIM BİR GENC KIZ HALİNE GELDİM"
Şimdi hukuk savaşı başlatmaya hazırlanan Atmaca, "Yuzumde sivilceler oluşuyordu. Bu arada yumurtalığımda kist tespit edildi. Doktor bana bu hapı onerdi. Hapı kullanmaya başladıktan bir sure sonra kalbim sıkışmaya başladı. Nedenini doktora sorduğumda, 'Bir şey yok' diyerek geciştiriyordu. Oysa iki ayda bir tahlil yapması gerekiyormuş. Sonra sol bacağım ağrımaya başladı ve en sonunda hastanelik oldum. Burada doktorun hatası olduğu yuzde yuz ortada. Bana 'Hic tahlil yapılmadı mı?' diye soruyorlar. Bir canın hic kıymeti yok mu? Hem hapı oneren Dr. A.E., hem olaya ilgisiz kalan ozel tıp merkezi, hem de ilac firmasına dava acacağım" dedi.
"SAĞ BACAĞIMDA DA PIHTILAŞMA RİSKİ VAR"
Sol bacağındaki toplardamarda pıhtılaşma oluştuğu icin olumden donen genc kız, "Doktorların cabasıyla tıkanıklık giderildi. Ancak hala riski atlatamadım. Şu an sağ bacağımda da aynı şekilde tıkanma riski var ve doktorlar sağ bacağım icin ameliyat olabileceğimi soyluyor. Kan değerlerimin yuksekliği problem yaratıyor. Kanın pıhtılaşma değerinin 500'un uzerine cıkmaması gerekiyor. Benim değerlerim ise 475 seviyelerinde. Bir yıldır ilac tedavisi suruyor. Yarım bir genc kız haline geldim" diye konuştu.
"İŞ HAYATIM BİTTİ"
Ozel bir televizyon kanalında yonetmen yardımcılığı yaptıktan sonra bir başka kanalda muhabir olarak calışmaya başladığını ve rahatsızlandıktan sonra işini kaybettiğini belirten Atmaca, "Bu olaydan sonra psikolojim bozuldu. Zaman zaman ağlama nobetleri yaşıyorum. Sağlığımı da, moralimi de, işimi de kaybettim. Şu an surekli evdeyim. İş hayatım bitti. Ustelik şu an evlensem, hamile kalmam bile cok riskli" şeklinde acıklama yaptı.
"KIZIM HAYATININ BAHARINDA OLUMDEN DONDU"
Restoran işletmecisi olan anne Guzin Kaya (42) ise, şoyle konuştu:
"Kızımın kan değerlerini ilaclarla dizginleyebildiler. Şu anda riskli bir durum yok. Cok şukur yuruyebiliyor. Başımıza gelen olayın ardından İzmir İl Sağlık Mudurluğu'ne suc duyurusunda bulunmuştum. Ancak 'Olayda doktorun kusuru yoktur' şeklinde rapor verdiler. Bu durumu anlayabilmiş değilim, cunku benim kızım hayatının baharında olumden dondu. Kızım ayağı ağrımaya başladığında doktor 'ilaca devam et, Bir şey yok' demese, tahlil yapmayı onerse alnından operdim onu. Kızımın ayağa kalkamadığı gun şoka girdim. Kızım olumcul bir riskle karşı karşıya kaldı, ilerde bir sorun yaşayıp yaşamayacağının da hicbir garantisi yok. Nasıl 'Doktorun hatası yoktur' derler? Olayı Sağlık Bakanlığı'na da bildirdik. Hukuki acıdan gereken neyse yapacağız."
KAYNAK: http://gundem.milliyet.com.tr/izmir...em/gundemdetay/14.11.2011/1462538/default.htm
DOĞUM KONTROL HAPI HAYATINI KARARTTI..!! (Diane 35)
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- DOĞUM KONTROL HAPI HAYATINI KARARTTI..!! (Diane 35)