Duşuncelerinizi cok merak ediyorum cunku ona gore hareket edip duşuncelerimin arkasında durcam. UZUN AMA LUTFEN OKUYUN Mesele şu şekilde: eşimin abisi kayınvalidemlerin alt katında oturuyordu. Ama bir amca o evde hak iddia ettiği icin biraz da aklen normal değil diye zorla eşimin abisinin evden cıkmasını istedi. Kayınvalidemler eşimin abisi kiraya cıkınca odemekte zorlanır diye kendi evleri de sobalı ve rutubet oluyor diye uc yıl once kiraya cıktılar, evlerine eşimin abisi oturdu. Ama kiraya cıktıkları evde de kışın felaket rutubet oluyordu. Bina eskiydi. Kayınvalidemlerin kirasının yarısını biz, yarısı abisi oduyordu. Biz istanbul dışında zorunlu gorevdeyiz. Kayınvalidem derdi ki oğlumun parasını başkasına vermek zoruma gidiyor. Biz de ev alalım bari paramız boşa gitmesin dedik. 2 yıl once Kredi ile ev aldık. Eşimin ailesi oturuyor. Evin nakit odemesi icin eşimin ailesinden para almak istemiyordum cunku sonra geri odememiz gerekecekti. Bize o zaman yaklaşık elli bin tl yi altın verdiler. Krediyi sadece biz oduyoruz. Kendimiz ise kirada oturuyoruz. Nasipse bu yaz İstanbul ’a tayin hakkımız var. Aslında niyetimiz o evde eşimin ailesini oturtmaktı yani evden cıkmalarını istemek ayıp geliyordu Zaten kayınvalidem de bi kac defa demişti siz gelince isterseniz evinize oturun diye ama ayıp geliyordu, birşey demek istemiyordum. Ama istanbulda kiralar fahiş derecede arttı. Biz orda kirada oturduğumuzda kimse bize yardım etmeyecek kredi taksiti yanında belki 2-3 bin kira odeyeceğiz ve bu her sene zamlanacak. Ben de bu nedenle eşime diyorum ki biz yazın gidince evimize oturalım. Ailen kirada oturur yarısını sen yarısını abin odersiniz yoksa biz kirada oturunca kimse bize yardım da etmeyecek kiralar her sene artıyor dedim. Ama eşim ben diyemem dedi. Destek olurken iyi ama şimdi evimde oturmak isteyince kotu gibi gorunuyorum. Bu durumu da sadece bizim ustlenmemize sinir oluyorum. Eşim istanbulda kiralar pahalı diye gitmeyelim diyordu bazen. Bu nedenle de artık evimde oturmak istiyorum. Cunku ailem de istanbulda neden onlardan uzak kalayım. 1600 km otedeyiz. Bizden başka kira derdi olan yok. Babam dedi ki kızım Allah icin iyi birşey yaptınız ben de emekliliğimden biraz veririm yeni bi ev alırsınız ama evler 800bine cıkmış ayda on binden aşağı taksit cıkmıyor ve bir on sene daha taksit odeyerek gecirmek istemiyorum (evlenirken borc olmasın diye takı istemedim 100gr bilezik takıldı ama borc olduğu icin bir sene sonra geri verdim bozuldu, halı perde Beyaz eşya ikinci el bir cekyattan başka birşey aldırmadım yatak odasını kendi ailem aldı masraf yaptırmamak icin elimden geleni yaptım. Evi alırken ailemin taktığı 60gr bileziği de evin naktine verdim koltuk takımım yok ama kayınvalidemler kiraya cıkınca onlara koltuk takımı hediye aldım) Ama şimdi evimde oturmak istemek suc mu. Eşim elinde gucun var diye boyle yapıyorsun diyor. En iyi sensin, en fedakar sensin diyor. Eşimin bu dediği ise bana nankorluk olarak geliyor. Lutfen bana duşuncenizi soyleyin siz olsanız evinizde mi oturursunuz yoksa hem ev taksiti odeyip hem kirada oturmaya devam mı edersiniz? Ve Sizce dışarıdan bencil olarak mı gorunuyorum Eşim az once mesaj atmış “Akşam geldiğimde ev meselesini konuşalım bidaha acılmamak uzere” yazmış bu nedenle acil bir durum