merhaba hanımlar. ben 38 yaşındayım. 8 yaşında bir oğlum var. bir seneye aşkın suredir ikinci cocuğu istiyoruz. ancak olmadı. kasım ayında muayeneye gittim. doktor "hicbir sorun gorunmuyor. hatta catlamış bir yumurta bile gordum. tekrar regl olursan adetin 3. gel. dedi." dort ay gecikmeli olarak ancak bu ay reglimin ucuncu gunu gidebildim. adetlerim birkac gun oynayabilir ama genel olarak duzenlidir.bu sefer gittiğim doktorda normal ultrason yaptı. "herşey duzgun gorunuyor" dedi. kan testi istedi. hemen rahim filmi cekmemiz gerek dedi. kan testi sonuclarına gore de ostrojenin biraz duşuk olduğunu soyledi. diğer değerler bu kadar normalken,adetler bu kadar duzenliyken ve bu ostrojen hormonu buyuk bir sapma gostermemişken hormon almalımıyım diye icime şuphe duştu. doktor bana adetlerimi de duzenleyeceğini de soyledi. bende zaten duzgun dedim. olsun diye bir cevap verdi. tabii ben tatmin olmadım. başka bir şehirde kadın doğum hastanesinde hemşirelik yapan bir akrabama sonucları yolladım. guvenilir bir doktora sonucları gostermesini rica ettim.orda ki doktor ostrojen biraz duşuk ama adetleri duzenliyken bu ilacı kullanmasının bir anlamı yok demiş. adetin 14. gunu bu testi tekrarlasın demiş.(ovulasyon donemi yani) internette yaptığım araştırma sonucunda 50-45 den aşağı olması gerekiyormuş. benim e2:48.
estradiol(e2):48
fsh:5.08
prolaktin:24.2
tsh:0.85
ben bu hapı kullanmalımıydım acaba? yoksa burdaki doktor gereksiz mi verdi? e2 hormonunun bu sapması neyi ifade ediyor? ostrojen hormonun duşuk cıkması neyin işareti ? sınırda olduğu icin cok onemli değil mi? deneyim ve bilgilerinize ihtiyacım var hanımlar.
etradiol(e2) hormonu kafamı karıştırdı. deneyimlerinize ihtiyacım var...
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Tüp Bebek
- etradiol(e2) hormonu kafamı karıştırdı. deneyimlerinize ihtiyacım var...